Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: ”Ziua Porților Deschise” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba – Masă rotundă la Cardiologie, prezentarea Secției de Interne și demonstrații de prim-ajutor ale SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii, echipa managerială şi întreg personalul medical au organizat, sâmbătă, „Ziua Porților Deschise” de la Spitalul Județean de Urgență Alba, prima acțiune de acest fel organizată de instituție, dar care se va repeta și în luna octombrie a acestui an.

porti deschise spitalLa eveniment au participat albaiulieni interesați de serviciile medicale oferite de spitalul din Alba Iulia, dar și pacienți. De asemenea, au participat, la prezentarea susținută de întreaga echipă medicală a Secției de Cardiologie, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cei doi vicepreședinți al CJ: Alin Cucui și Florin Roman.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu ocazia mesei rotunde organizate de Secția de Cardiologie s-au prezentat riscurile care pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni cardiace și modul în care anumite obiceiuri nesănătoase de viață ne pot afecta sănătatea. Printre factorii de risc, asupra cărora pacientul poate intervenii se numără fumatul și alimentația nesănătoasă.

De asemenea, Secția de Interne a avut o prezentare amănunțită a serviciilor pe care le poate oferi și în cadrul celor trei compartimente dezvoltate în spital: compartimentul de bronhoscopie, cel de reumatologie și cel de endocrinologie.

Un punct de atracție, mai ales pentru copii a fost și cortul SMURD instalat în parcarea Spitalului Județean de Urgență Alba unde au fost realizate demonstrații de prim ajutor, cu ajutorul unui manechin.

Cu ocazia acestui eveniment, în cadrul unei conferințe de presă, echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Alba a anunțat că acțiuni de același fel vor mai fi organizate și în viitor. De asemenea, a mai fost anunțat și un proiecte importante lansate de spitalul din Alba Iulia.

Acesta face referire la depunerea proiectului „Primii pași în familie” în Concursul Granturi Raiffeisen Comunitati, prin care se dorește realizarea unui spațiu în care tați să poată să se întâlnească cu micuții lor și cu mamele, în primele momente după naștere, în condiții de siguranță maximă pentru nou născuți. Proiectul poate fi votat pe site-ul raiffeisencomunitati.ro.

„Nu ne-am așteptat la o prezență masivă din partea cetățenilor, deoarece este ciudat să spui porți deschise la un spital de urgență, unde permanent porțile sunt deschise. Dorim însă foarte mult să ne apropiem de pacienții noștri și să le arătăm modul în care lucrăm. Pentru aceasta, în luna octombrie vom organiza o altă acțiune de același fel”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, Nicoleta Coșarcă.

FOTO: Spitalul Județean Alba

[nggallery id=880]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză Timar Augusta, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș și Todoran Diana de la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif”, au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Citește și: Bianca-Maria Grosu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea