FOTO: Ziua Poliției Române sărbătorită cu focuri de armă la Alba. Polițiști, SRI-iști și jurnaliști s-au întrecut la tir

concurs tir Alba Ziua Politiei Romane (1)Marți, 18 martie, într-o frumoasă zi de primăvară, la poligonul militar din Miceşti, Inspectoratul de Poliție Alba a organizat mai multe concursuri de tir pentru poliţişti, invitați  şi jurnalişti deopotrivă.

Merită meționată și o prezență rară în spațiul public, respectiv cea a colonelului Dorin Ioan David, șeful SRI Alba, care s-a întrecut la țintă cu colegii săi din celelate structuri responsabile de securitate și ordine publică de la nivelul județului.

ELIT

Surpriza evenimentului, pentru al doile an consecutiv, a fost însă Cupa Presei la tir, care a fost câștigată din nou de o fată. Este vorba despre  Adriana Avram.

Acţiunea face parte din manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, desemnată prin lege pentru 25 martie. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Mihail David - 2020

Mihai Airini instructor trupele speciale IPJ AlbaPe toată perioada tragerilor, participanții au fost instruiți și asistați îndeapropae de cei supranumiţi “mascaţi” sau trupele speciale, sub coordonarea şefului Serviciului de Intervenţie Rapidă (SIR) din IPJ Alba, inspector principal Mihai Airini.

Datorită profesionalismului și discreției specialiștilor din cadrul acestei structuri din cadrul IPJ Alba, se poate spune că reprezintă “braţul puternic al legii”.

Avenit rândul să îşi demonstreze calităţile profesionale şi poliţiştii din diversele structuri ale Inspectoratului, care au încercat cu pistoalele marca Carpaţi să tragă cu maximă acurateţe. Cei mai aprigi trăgători au fost următorii:

Locul Isubcomisar de poliţie Nedelcu Ioana Clara (Servicul Resurse Umane IPJ Alba)

Locul II: comisar Păcurar Dan Ioan (Servicul Criminalistic)

Locul III: comisar șef Moga Cătălin Ovidiu (Serviciul de Investigații Criminale)

Locul III: Roman Ovidiu Daniel

La secţiunea Administrație :

Locul Icolonel Sofica Dorel – inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba

Locul IIcolonel Itu Felician –  inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba

Locul IIIMarincaș Ioan  – președinte Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba

Locul IVUrsu Ioan

Ultimii care au gustat din senzaţia de putere pe care ţi-o poate oferi o armă de foc încărcată, atunci când o ţi în mână, au fost ziariştii din județ, care s-au întrecut după aceleași criterii ca și oamenii legii. Primele patru locuri au fost ocupate după cum urmează:

Locul IV – Cristi Jeler, RTV

Locul III – Iulian Brok, ziarul Apulum

Locul II – Bogdan Presecan,  ziarul Unirea

Locul I – Adriana Avram,  ziarul Apulum

Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române vor continua şi în zilele următoare, vineri urmând a avea loc o competiţia fotbalistică ce va fi organizată la Sebeş şi la care vor participa echipe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi instituţiile de colaborare. Cele 16 echipe se vor confrunta în cadrul a 4 grupe pentru a câştiga trofeul „Cupa Poliţiei 2014”.

Pentru sâmbătă, 22 martie, este planificat Concursul de Îndemânare în Conducere, de Serviciul Rutier cu sprijinul Clubului Sportiv Auto Fairplay şi care se va desfăşura, începând cu ora 11,00, în parcarea Stadionului Cetate din Alba Iulia. Toți doritorii care dețin o mașină și permis se vor putea înscrie la concurs, înainte de începerea competiției.

Luni, 24 martie, începând cu orele 10,00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba va fi  organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, când, toţi cei vor dori să ne viziteze vor putea afla mai multe despre atribuţiile poliţiei în ansamblu dar şi aspecte specifice fiecărui serviciu, compartiment sau birou în parte. La ore 12.00 este planificat un exercițiu demonstrativprivind intervenţia poliţiei într-un caz de evadare de sub escortă.  Și în sfârșit, marţi, 25 martie, de Ziua Poliției Române, începând cu ora 10,00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă cu participarea conducerii inspectoratului şi a cadrelor din toate structurile.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

4 Comentarii

Kata 18 martie 2014 at 21:10

Hopa…nu-l vad bine pe comunitarul agresiv pt. ca sa pare ca Presecan trage bine…

Bugs Bunny 18 martie 2014 at 21:11

Bine că nu a fost Meteș la tragere că nu știu prin ce gaură intrai….sau poate pădurea înregistra un nou record de urcare-viteză.

comunitaru' agresiv 18 martie 2014 at 21:16

îl iau pe capotă și pun frână doar la Pârâul Iovului că doar acolo se adună gunoaiele…

Maxim am spus 21 martie 2014 at 21:00

comunitaru agresiv dak continua cu astfel de aventuri s-ar outea sa devina in curand someru agresiv

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...