Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Ziua Națională a României, sărbătorită de elevii școlilor din comuna Ciugud. Serbare cu poezii și cântece patriotice, ateliere de creație și expoziție de colaje

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua nationala a romaniei sarbatorita la ciugud03Data de 1 Decembrie are o semnificație profundă pentru românii de pretutindeni. Este Ziua Națională a României, ziua când, la 1918, românii au strigat cu toată ființa: ”Noi vrem să ne unim cu țara!”. Chiar și micii școlari trebuie să cunoască semnificația acestui eveniment. De aceea, elevii din cadrul școlilor de pe raza comunei Ciugud au luat parte la diverse activități dedicate Zilei Naționale a României.

Astfel, elevii de la Școala Primară din Hăpria au participat la ateliere de creație, în cadrul cărora au confecționat steaguri tricolore, insigne, au realizat desene și colaje. În 27 noiembrie 2015, au organizat și o serbare la care au fost invitați părinții care s-au bucurat, preț de aproape o oră, de cele mai frumoase poezii patriotice și au cântat împreună ziua nationala a romaniei sarbatorita la ciugud02cu cei mici cântece dragi românilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu au lipsit mândrele costumele populare, copilașii din clasele pregătitoare până la a IV-a dovedind că iubesc portul românesc și că sunt mândri de el.

Toate acestea s-au desfășurat în cadrul unui proiect educațional coordonat de doamnele profesoare Sorina Mărginean și Georgeta Paven, prin care au urmărit la elevi înțelegerea semnificației zilei de 1 Decembrie și cunoașterea unor repere istorice privitoare la Marea Unire.

De asemenea, elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Ciugud au aflat detalii legate de evenimentele istorice ce au culminat cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918, în cadrul unor ziua nationala a romaniei sarbatorita la ciugud01ore deosebite de istorie dedicate acestui moment decisiv din istoria românilor.

Totodată, au pregătit un impresionant moment cultural-artistic constând în cântece patriotice, cântece populare și recitare de poezii. Elevii claselor I-IV au realizat o expoziție cu lucrări plastice și colaje dedicate Zilei Naționale a României, iar preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Ciugud s-au pregătit întreaga săptămână pentru Ziua Națională a României realizând colaje, desene și insigne.

(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea