Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, marcată la Alba Iulia printr-un simpozion organizat la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua națională a produselor agroalimentare românești, sărbătoare instituită prin legea 168/2017, a fost marcată, marți, și la Alba Iulia, printr-un simpozion” organizat la cantina Universității ”1 Decembrie 1918”.

Având ca temă „Promovează și tu produsele agrolimentare românești”, evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 9.00 și a fost organizat de Direcția pentru Agricultură Județeană Alba, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Ovine Alba, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologie și de Casă-Alba Transilvania, Asociația Țara Vinului, DSVSA Alba și Oficiul Fitosanitar Alba.

În cadrul evenimentului s-a vorbit despre aspecte legate de cultură, tradiție și îndeletniciri, despre obiceiuri ale poporului român, calitatea produselor tradiționale și gustul autentic românesc. De asemenea, au fost prezentată ”povestea vinului românesc”, dar și întrebuințările lavandei.

”Prin consumul produselor românești ajutăm producătorii români să comercializeze propriile produse, iar noi să redescoperim gustul și diversitatea autentic românească atât de benefică sănătății. În plus, produsele sunt proaspete și de calitate, prezintă siguranță alimentară, iar cumpărarea acestora poate fi considerată o investitție în viitorul comunității în care trăiești. Taxele și impozitele se întorc în comunitatea locală”, spun organizatorii.

La final, au fost discuții interactive pe aceste teme, iar cei prezenți au fost invitați să deguste câteva produse tradiționale din județ, precum „Pita Cetății”, must, cozonac sau virsli de oaie.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România – Călin Matieș,  directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Alba –  ing. Gheorghe Lazea, alți directori de instituții deconcentrate din Alba, dar și studenți. (A.M.)

[nggallery id=4682]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea