Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: Ziua Mondială fără Tutun – 31 mai Stop fumat! Țigara îți răpește tinerețea!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, voluntarii Subfilialei de Cruce Roșie Sebeș au dat startul în lupta pentru combaterea fumatului în județul Alba, lansând un apel către elevii de liceu: Țigara îți răpește tinerețea!

”Ziua Mondială fără Tutun” s-a desfășurat la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș unde, în data de 30 mai 2019, între orele 8.00 – 12.00, un număr de 10 voluntari au oferit sucuri naturale și brioșe liceenilor care renunță la fumat. Prin sloganul evenimentului, ”Țigara îți răpește tinerețea”, voluntarii i-au provocat pe liceeni să renunțe la pachetul de țigări sau la cel puțin o țigaretă. 120 de tineri au acceptat provocarea și au renunțat la câteva sute de țigări.

De asemenea, în data de 31 mai 2019, la Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu” din Aiud va avea loc o campanie de informare a elevilor cu privire la efectele nocive ale fumatului. Liceeniilor aiudeni li se vor prezenta, pentru comparaţie, mulajul unui plămân sănătos și mulajul unui plămân afectat de fumat. Voluntarii Sublifialei de Cruce Roșie Aiud vor dezbate teme STOP fumat, noțiuni de biologie și anatomie și vor distribui pliante cu mesaje educative.

Fumatul omoară în special prin cancer pulmonar (85% dintre cancerele pulmonare sunt cauzate de acest drog) și prin boli cardiovasculare (fumatul fiind factorul de risc numărul 1 pentru infarctul de miocard). Drept urmare, speranța de viață a fumătorilor este cu 10 ani mai redusă comparativ cu cea a nefumătorilor.

“Suntem îngrijorați de creșterea numărului de fumători în rândul tinerilor. Procentul tinerilor fumători este în creștere. Conform statisticilor, 28% dintre copii au încercat prima țigaretă înaintea vârstei de 10 ani. Datele cu privire la consumul curent indică în general o creștere a prevalenței acestui comportament de risc în rândul adolescenților. Fumatul este nesănătos, este un drog cu efecte nocive atât pentru fumători, cât și pentru fumătorii pasivi. Fumatul dă dependență și omoară. Mulțumim DSP Alba pentru sprijinul acordat în cadrul acestei campanii”, a precizat domnul Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: Ioana Milculescu, concert la Alba Iulia în Spațiile Ryma. Solista trupei Subcarpați își lansează albumul de debut. Programul evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

MÂINE: Ioana Milculescu, concert la Alba Iulia în Spațiile Ryma. Solista trupei Subcarpați își lansează albumul de debut. Programul evenimentului Ioana Milculescu, solista trupei Subcrapați, va conerta mâine, 17 mai, în Spațiile Ryma, unde urmează să își lanseze albumul de debut. După spectacolul oferit de artistă, cunoscutul DJ Herodot urmează să continue distracția cu un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea