Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Mondială a Educației, sărbătorită la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Educației pe data de 5 octombrie ne amintește, în fiecare an, pe de o parte că o educație de calitate reprezintă cheia succesului în vederea unei reușite profesionale, iar pe de altă parte evidențiază rolul dascălului care îndeplinește o profesiune nobilă, aceea de a forma și modela personalitățile tinerelor generații prin și pentru Educație.

Din inițiativa domnului director, prof. I. Tomoiagă, această zi importantă a fost marcată la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj printr-o frumoasă și emoționantă întrunire a cadrelor didactice, a personalului auxiliar și a dascălilor pensionari care au activat în această prestigioasă unitate de învățământ.

Cuvântul de deschidere i-a revenit domnului director care a evidențiat însemnătatea dascălului în societatea prezentului, parafrazând cugetarea lui Aristotel ,,Rădăcinile educației sunt amare, dar fructele sale sunt dulci.” Apoi a prezentat și mesajul din partea ISJ Alba, al Inspectorului Școlar General, prof Marcela Dărămuș, prin care sunt aduse calde mulțumiri  ,,tuturor celor ce trudesc cu ambiție pe făgașul cultivării seminței de Adevăr și Frumos, Bine și Sacru, Cinste și Demnitate”. Domnia Sa și-a exprimat recunoștința față de toate cadrele didactice ,,făuritori de sentimente și de caractere, semănători de lumină în suflete”, urându-le prosperitate și măiestrie în activitatea didactică.

Printre invitații speciali s-a aflat domnul prof. univ. dr. Ion Buzași, director al colegiului blăjean în perioada 1997-2001, care a ținut un discurs despre importanța Educației în societatea contemporană, insistând asupra ideii că ,,Instrucție fără Educație nu se poate!” De asemenea, doamna viceprimar, prof. Livia Mureșan a fost onorată să prezinte cu ocazia Zilei Mondiale a Educației un mesaj din partea primarului municipiului Blaj, ec. Gheorghe Valentin Rotar și a Consiliului Local Blaj, amintind că întotdeauna educația va fi o prioritate pentru comunitatea locală. În continuare, spre încântarea celor prezenți, tânăra și talentata profesoară Alexandra Băcilă a susținut un recital de muzică populară cu melodii culese din satul său natal de pe Valea Târnavelor, Tăuni,  fiind răsplătită cu îndelungi aplauze.

În mod inspirat, la final a avut loc o prezentare de  carte Anuarul Liceului de Băieți Greco-Catolic din Blaj 1853-1945, autori Ana Tatai și Cornel Tatai-Baltă. Doamna prof. Ana Tatai a oferit date importante despre modalitățile în care a fost fructificat anuarul liceului blăjean de-a lungul timpului, insistând asupra importanței școlilor din Mica Romă. De asemenea, a precizat că partea de cercetare istorică este, cu siguranță, rodul muncii soțului, aceasta fiind interesată mai mult de aspectele care planul de învățământ și activitatea personalului didactic.

Încheiem prin a transmite un sincer ,,La mulți ani!” tuturor cadrelor didactice, adevărați deschizători de drumuri și de idealuri, care au oferit generațiilor de elevi lumina științei și încrederea în educație. Fie ca rezultatele și așteptările dumneavoastră din cadrul procesului instructiv-educativ să fie pe măsura dăruirii, profesionalismului și implicării în activitatea didactică!, a transmis purtătorul de cuvânt al colegiului, prof. Claudia Oancea-Raica.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea