Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Ziua mondială a apei sărbătorită de preșcolarii din Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud, în cadrul Proiectului Erasmus Plus “Iubește. Cunoaște. Protejează”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Ziua mondială a apei sărbătorită de preșcolarii din Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud, în cadrul Proiectului Erasmus Plus “Iubește. Cunoaște. Protejează”

Ziua mondială a apei a fost sărbătorită de preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit “Primii Pași” din Aiud. Activitățile ce au marcat această zi s-au derulat în cadrul proiectului Erasmus Plus “Iubește. Cunoaște. Protejează.”, proiect realizat în parteneriat cu grădinițe din Satu-Mare, Debrecen și Gyomaendröd (Ungaria).

În cadrul temei “Ocrotirea apelor “, cadrele didactice, împreună cu preșcolarii au desfășurat activități de ocrotire a apelor şi a vieţuitoarelor din ape, activități prin care s-a urmărit cultivarea interesului și a dragostei preșcolarilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului.

Prin activitățile desfășurate, s-a urmărit antrenarea și implicarea copiilor în activitățile practice de ecologizare, prilej prin care ei și-au însușit norme de comportare specifice asigurării protecției mediului (a apelor).

Educatoarele au desfășurat activități în scopul educării copiilor în spiritul colectării selective, având sprijin cărți despre protejarea apelor şi poveşti ilustrative cu animalele acvatice, dar și filmulețe educative.

Pentru a-i determina pe copii să devină responsabili față de mediu, aceștia au fost implicați în activități practice de protejarea apelor . Prin activitățile practice de ecologizare, dar și prin jocurile cu aceeași temă, copiii au învățat ce înseamnă protejarea apelor, care sunt materialele care poluează apa, dar şi cele care se pot recicla.

Micuții au confecționat, folosind materiale reciclabile, acvarii cu peşti, machete reprezentând marea şi vieţuitoarele din apă, iar prin jocuri antrenante au găsit intrusul, au selectat vieţuitoarele respectând anumite criterii, au învăţat ce trebuie să facă cu deşeurile pentru a ocroti apa şi totodată mediul înconjurător, conștientizând astfel importanța apei şi a mediului.

Materialele puse la dispoziția copiilor au fost PET-uri, cutii de pantofi, pahare de plastic, capace, pungi, CD-uri, hârtie, ziare, ambalaje de la sucuri, carton, reviste, haine, becuri, cutii de lapte sau iaurt, hârtie creponată, fişe cu diferite vieţuitoare, seminţe de dovleac, masa luminoasă etc.

Preșcolarii au realizat o mini-listă cu sfaturi pentru protejarea apelor:

-Ai grijă față de felul cum colectezi și depozitezi deșeurile!
-Nu folosi produse de curațenie atunci când faci baie în ape curgătoare sau lacuri!
-Nu irosi apa!
-Nu arunca deșeuri în apă!

Părinții, de asemenea, au fost îndrumați să desfășoare acasă, activități de reciclare și protejarea a apelor, împreună cu copiii. Acestora li s-au transmis link-uri cu diverse exemple de activități.

Părinții au fost foarte receptivi, conștienți fiind de faptul că atât noi, cât și ei constituim modele de urmat pentru viitoarele generații. Ocrotirea apei trebuisă fie un scop în sine. Stă în puterea noastră să creăm o planetă sănătoasă, cu ape curate şi vieţuitoare fericite.

Poezia “Ploaia”, pe care au învăţat-o copiii şi care a devenit lait-motivul proiectului, reprezintă cel mai convingător argument că APA, indiferent sub ce forma ar fi ea, este un MIRACOL fără de care nimic nu ar exista.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea