Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Internațională a Astronomiei la Cugir. Seară de informare şi familiarizare cu corpurile cerești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cerul înnorat şi vremea de ploaie nu i-a oprit pe cugireni să se strângă în număr destul de mare la Stadionul Parc (Stadionul Nou), începând cu ora 19:00 pentru o seară de observatii astronomice şi informaţii din domeniu, organizată de Lucian Nicolae şi Gino Robert în colaborare cu Casa de Cultură Cugir.

La dispoziția celor prezenți la eveniment au fost  puse 7 telescoape şi cu toate că condiţiile meteo au împiedicat observaţiile astronomice, organizatorii au fost plăcut surprinşi de interesul manifestat de cei prezenţi pentru telescoape şi pentru ce pot observa cu ele.

Cei mai norocoşi dintre participanţii la eveniment au avut totuşi o fereastră de 10 minute, în care au putut observa planeta Jupiter cu sateliţii săi şi Luna.

Organizatorii vor reveni cu telescoapele în oraş când condiţiile meteo vor fi favorabile, iar cei pasionaţi de astronomie se vor putea familiariza cu corpurile cerești.

“Mulţumim celor care ne-au ajutat la organizarea evenimentului, Casa de Cultură Cugir, doamnei Rodica Florea, Camelia Bartalics, Ştefan Fane Pop-Cot din Alba şi Dan-George Uza din Cluj care au venit cu support tehnic, Robert Giovano, Mihai Barbu.  Au fost persoane care au aşteptat până la ora 23.00, le mulţumim pentru participare şi înţelegere,”  au transmis organizatorii.

În 2015, clubul a fost prezent cu telescoapele şi la Alba Iulia de Ziua Internaţională a Astronomiei.

”Universul de lângă noi” este un club de astronomie pentru amatori din Alba Iulia și împrejurimi, care își propune să înfrumusețeze orașul prin evenimentele pe care le organizează: Ziua Astronomiei, ieșiri la observații cu ocazia anumitor evenimente astronomice.

Ziua internațională a astronomiei este sărbătorită de cluburi de astronomie, observatoare publice, planetarii și alte instituții de profil din întreaga lume, în locuri publice, prin prezentări, observații astronomice din mijlocul parcurilor, demonstrații sau alte activități.

[nggallery id=4275]

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea