FOTO| Zilele Cetăţii şi Festivalul Roman Apulum: Început spectaculos cu public numeros. Paradă cu torţe, dans şi multă istorie

Zilele Cetatii si Festivalul Roman Apulum44Zilele Cetăţii şi Festivalul Roman Apulum au început senzaţional. În faţa Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina sute de turişti şi albaiulieni s-au lăsat vrăjiţi la propriu de dansul nimfelor, adus din Zalău de Nimfele Daciei şi au văzut un ritual antic, ritualul lui Ares pus în scenă de bulgarii de la Association for Antique and Medieval Reconstructions – SILA – Plovdiv. A urmat apoi o senzaţională paradă cu torţe. 

Trupe impresionante au oferit spectacol în această seară. Este vorba despre Lupii de Fier ai Apoulonului, Legiunea a XIII-a Gemina, grupuri de civile şi grupuri de daci, Zilele Cetatii si Festivalul Roman Apulum51invitaţi din Bulgaria sau Garda austriacă a Cetăţii Vauban. Aceştia vor fi prezenţi timp de trei zile pentru a reînvia trecutul glorios al Albi Iulia.

Elit ELIT

La începutul festivalului nimfele de la Zalău au oferit un dans extraordinar, care a fost spre deliciul câtorva sute de spectatori. A urmat apoi parada de torţe. Toţi cei amintiţi şi nu numai au defilat cu torţe de la poarta a IV-a a Cetăţii până la Statuia Obelisc, iar la Poarta a III-a a urmat schimbul de gardă.

Astăzi a fost pace, dar zilele următoare va fi război. Va curge mult sânge!

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Cristina 26 aprilie 2014 at 10:33

Eveniment reusit initiat de Florin Roman ! Votam PNL !!!!

Comentariile sunt oprite