FOTO. Zi „DE FOC” pentru pompierii militari din cadrul ISU Alba. Aceștia ÎNCĂ se luptă cu stingerea unor flăcări din Pâclișa, după alte câteva solicitări ce au avut loc ieri

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

A fost o zi foarte încărcată pentru pompierii militari din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba, care au fost solicitați constant la stingerea a nu mai puțin de 4 incendii izbucnite în cursul zilei de ieri. Dintre acestea, unul le dă și astăzi bătăi de cap, pompierii se luptându-se în cotinuarepentru stingerea focurilor izbucnite pe o suprafață de vegetație uscată din Pâclișa.

În decursul zilei de ieri și până în prezent, pompierii militari din cadrul ISU Alba au fost solicitați să intervină la mai multe incendii de vegetație uscată și litieră de pădure, izbucnite pe raza județului Alba. Au fost alocate forțe din cadrul ISU Alba cât și din partea primăriilor și serviciilor voluntare profesioniste.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Peste 10 autospeciale pentru stingere cu apă și spumă au fost încadrate de către 30 de pompieri militari și 40 de persoane din cadrul serviciilor voluntare profesioniste în lupta cu focul, pentru limitarea și lichidarea acestuia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Stația de pompieri Cîmpeni a fost solicitată pentru a interveni la 2 incendii de vegetație uscată și litieră de pădure în localitatea Sălciua, respectiv localitatea Lupșa. Acestea se manifestă pe o suprafață de aproximativ 40ha, respectiv 21ha.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia, a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată, izbucnit în localitatea Pâclișa. Acesta se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3ha. La momentul actual pompierii militari încă se luptă pentru limitarea și lichidarea acestor incendii.

Totodată personalul din cadrul ISU ALBA reamintește faptul că:

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut acceptul autorităților.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba va aplica amenzi în valoare de 3000-6000 lei persoanelor fizice şi 25000-50000 lei persoanelor juridice.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel: 1000 – 2500 lei.

ISU Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei