Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO. Zi „DE FOC” pentru pompierii militari din cadrul ISU Alba. Aceștia ÎNCĂ se luptă cu stingerea unor flăcări din Pâclișa, după alte câteva solicitări ce au avut loc ieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost o zi foarte încărcată pentru pompierii militari din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba, care au fost solicitați constant la stingerea a nu mai puțin de 4 incendii izbucnite în cursul zilei de ieri. Dintre acestea, unul le dă și astăzi bătăi de cap, pompierii se luptându-se în cotinuarepentru stingerea focurilor izbucnite pe o suprafață de vegetație uscată din Pâclișa.

În decursul zilei de ieri și până în prezent, pompierii militari din cadrul ISU Alba au fost solicitați să intervină la mai multe incendii de vegetație uscată și litieră de pădure, izbucnite pe raza județului Alba. Au fost alocate forțe din cadrul ISU Alba cât și din partea primăriilor și serviciilor voluntare profesioniste.

Peste 10 autospeciale pentru stingere cu apă și spumă au fost încadrate de către 30 de pompieri militari și 40 de persoane din cadrul serviciilor voluntare profesioniste în lupta cu focul, pentru limitarea și lichidarea acestuia.

Stația de pompieri Cîmpeni a fost solicitată pentru a interveni la 2 incendii de vegetație uscată și litieră de pădure în localitatea Sălciua, respectiv localitatea Lupșa. Acestea se manifestă pe o suprafață de aproximativ 40ha, respectiv 21ha.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia, a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată, izbucnit în localitatea Pâclișa. Acesta se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3ha. La momentul actual pompierii militari încă se luptă pentru limitarea și lichidarea acestor incendii.

Totodată personalul din cadrul ISU ALBA reamintește faptul că:

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut acceptul autorităților.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba va aplica amenzi în valoare de 3000-6000 lei persoanelor fizice şi 25000-50000 lei persoanelor juridice.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel: 1000 – 2500 lei.

ISU Alba

[nggallery id=7840]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea