FOTO: Zeci de tineri din județul Prahova petrec o săptămână de neuitat la Alba Iulia. Prima tabără militară organizată de Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

31 de elevi din județul Prahova trăiesc în aceste zile, la Alba Iulia, într-un stil de viață militar. În cazarmele Batalionului 136 Geniu „Apulum”, tinerii își fac prieteni, se distrează și învață câte puțin din ceea ce înseamnă să fii ostaș al țării. Pe tot parcursul acestei săptămâni prahovenii nu au acces la telefoanele ori tabletele personale, însă activitățile la care vor lua parte îi vor face să nu le simtă lipsa acestora.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Elevii învaţă să-şi facă patul în doar câteva minute şi să execute ordinele primite de la superiori, iar după câteva zile, nimeni nu mai simte lipsa telefonului mobil.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Am văzut că prinde din ce în ce mai mult la copii. Le plac armele, le place instrucţia.”, a declarat Cristian Zbutea, subofițer specialist Educație Fizică.

Mă tentează să fiu militar, ar fi o provocare!”, a declarat unul dintre participanți.

Copiii participă la exerciţii de trageri cu arme airsoft. Fac căţărări şi testează tirolienele, la parcul de aventură din oraş.

Ideea unei astfel de tabere s-a născut anul trecut, de 1 decembrie, când profesorii eleviilor din Prahova au venit la Alba Iulia şi au fost cazaţi în unitatea militară.

Foarte mulţi copii, din experienţa mea didactică, constat că duc lipsă de disciplină, ordine. Am fost surprinsă la feedback-ul de aseară când ne-au spus în cor că le place foarte mult programul, că știm când ne trezim, unul chiar mi-a spus că nu e ca acasă când faci ce vrei, dar nu faci nimic.”, a precizat Gabriela Petri, profesor.

Organizatorii le-au pregătit elevilor şi surprize: vizitarea unor obiective turistice din zonă. Elevii au plătit doar masa şi transportul. Tabara a fost organizată de Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia.

sursa: a1.ro

sursa foto: facebook.com/Ministerul Apararii Nationale, Romania

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei