Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Zeci de tineri din județul Prahova petrec o săptămână de neuitat la Alba Iulia. Prima tabără militară organizată de Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

31 de elevi din județul Prahova trăiesc în aceste zile, la Alba Iulia, într-un stil de viață militar. În cazarmele Batalionului 136 Geniu „Apulum”, tinerii își fac prieteni, se distrează și învață câte puțin din ceea ce înseamnă să fii ostaș al țării. Pe tot parcursul acestei săptămâni prahovenii nu au acces la telefoanele ori tabletele personale, însă activitățile la care vor lua parte îi vor face să nu le simtă lipsa acestora.

Elevii învaţă să-şi facă patul în doar câteva minute şi să execute ordinele primite de la superiori, iar după câteva zile, nimeni nu mai simte lipsa telefonului mobil.

Am văzut că prinde din ce în ce mai mult la copii. Le plac armele, le place instrucţia.”, a declarat Cristian Zbutea, subofițer specialist Educație Fizică.

Mă tentează să fiu militar, ar fi o provocare!”, a declarat unul dintre participanți.

Copiii participă la exerciţii de trageri cu arme airsoft. Fac căţărări şi testează tirolienele, la parcul de aventură din oraş.

Ideea unei astfel de tabere s-a născut anul trecut, de 1 decembrie, când profesorii eleviilor din Prahova au venit la Alba Iulia şi au fost cazaţi în unitatea militară.

Foarte mulţi copii, din experienţa mea didactică, constat că duc lipsă de disciplină, ordine. Am fost surprinsă la feedback-ul de aseară când ne-au spus în cor că le place foarte mult programul, că știm când ne trezim, unul chiar mi-a spus că nu e ca acasă când faci ce vrei, dar nu faci nimic.”, a precizat Gabriela Petri, profesor.

Organizatorii le-au pregătit elevilor şi surprize: vizitarea unor obiective turistice din zonă. Elevii au plătit doar masa şi transportul. Tabara a fost organizată de Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia.

sursa: a1.ro

sursa foto: facebook.com/Ministerul Apararii Nationale, Romania


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea