Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Zaharia Groza, patronul firmei ”7 USI” a aterizat forțat la Teleac cu un avion de agrement

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un avion de mici dimensiuni pilotat de patronul firmei ”7 USI”, Zaharia Groza”, a aterizat forțat, în această seară, pe o pășune de pe raza localității Teleac.

Potrivit pompierilor care s-au deplasat imediat la locul accidentului pilotul a fost rănit și a fost transportat de urgență la Spital. Se pare că acesta nu are leziuni foarte grave.

UPDATE 1: Localnicii spun că bărbatul în vârstă de 56 de ani era un pasionat al zborului cu avionul şi de câte ori era vreme frumoasă îl vedeau survolând zona. În momentul în care a fost nevoit să aterizeze forţat a fost observat de un bărbat din Teleac care a alergat să-l ajute să iasă din avion. Din fericire pilotul s-a ales doar cu nişte zgârieturi şi o fractură la unul din braţe.

Am apucat să îl văd și l-am scos afară, am văzut că îi e ruptă mâna, a leșinat. A fost conștinent când am ajuns noi aici, a sunat o pe nevastă-sa și apoi a leșinat”, a spus bărbatul care a ajuns primul la locul accidentului.

Din primele informații rezultă că Zaharia Groza a fost nevoit să aterizeze forţat din cauza unei întreruperi în funcţionarea motorului. Se pare că bărbatul ar fi încercat să îl repornească în zbor, însă nu a reuşit şi a aterizat forțat pe câmp, foarte aproape de râul Mureș.

Cercetările continuă pentru a se stabili exact care au fost cauzele poducerii accidentului.

UPDATE 2:La faţa locului s-a deplasat echipa complexă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, Criminalistic, Transporturi şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au constatat  că pe păşunea localităţii Teleac, la circa 20 metri de malul stâng râului Mureş şi 10 metri de drumul de hotar care duce la fosta balastieră, se afla prăbuşit un avion ultrauşor prevăzut cu două locuri.

Pilotul acestuia, G.Z., de 56 de ani, din Alba Iulia, acuza dureri la nivelul braţului stâng. O echipă SMURD Alba care s-a deplasat la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale pilotului şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba unde a rămas internat, având fracturi la nivelul antebraţului stâng.

Din primele cercetări efectuate s-a constatat că în după-amiaza zilei de 21.06.2013, pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar la un moment dat, datorită unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pilotul deţine autorizaţie de zbor. În cauză cercetările sunt continuate, în acest sens fiind anunţat Centrul de Investigare şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor, care urmează să trimită la faţa locului specialişti pentru a stabili cauzele producerii accidentului”, precizează reprezentanții IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea