Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Voluntarii de la Crucea Roșie Filiala Alba asigură servicii de prim-ajutor pe caniculă. Recomandări pentru menținerea unui confort termic adecvat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Urmare a atenţionărilor meteorologice cu Cod Galben de vreme caniculară, Crucea Roşie Română Filiala Alba în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia va organiza trei puncte de prim ajutor, prin amplasarea de corturi în zonele: Casa de Cultură a Studenților, Casa Județeană de Pensii Alba şi în capătul Bulevardului Transilvaniei spre Cinematograful Dacia.

Acţiunea se desfăşoară în perioada 13-14 august 2014, în intervalul orar 10.00-18.00. Permanenţa la corturi va fi asigurată de către voluntarii Crucii Roșii Filiala Alba asigurându-se servicii de prim ajutor, de măsurare a tensiunii arteriale, precum şi distribuirea de apă potabilă pusă la dispoziție de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Crucea Roșie Filiala Alba avertizează populaţia să evite expunerea îndelungată la soare şi să ia măsurile necesare unui confort termic adecvat:

– Să folosească mijloace de protecţie (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise)

– Să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi;

– Să evite excesul de cafea şi băuturi alcoolice;

– Să evite eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperaturile ating valorile maxime;

– Persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Precizăm că ori de câte ori se va institui cod galben/portocaliu/rosu de vreme caniculară, organizaţia noastră împreună cu autorităţile locale şi judeţene vor organiza puncte de prim ajutor menite să vină în sprijinul populaţiei”, spune Adrian Ionel Dușa, directorul filialei.

[nggallery id=2176]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea