Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Yesilyurt Istanbul 0-3, în finala Cupei Challenge | Dezamăgire și duș rece pentru campioana României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a dezamăgit în primul meci al finalei Cupei Challenge, la TG. Mureș, unde a pierdut cu 0-3 (12-25, 18-25, 16-25), cu Yesilyurt Istanbul, o partidă în care reprezentanta României nu s-a regăsit. Practic Blajul a fost îngenuncheată, în numai 62 de minute, suferind una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie.

Trupa din „Mica Romă” trebuie să se adune și să depășească șocul psihic, întrucât sâmbătă, la ora 14.00, tot la Tg. Mureș, are derby în Divizia A1, cu contracandidata CSM Târgoviște.

O zi neagră și un duș rece pentru Volei Alba Blaj, ce a părut depășită de miza unei finale, nereușind să-și revină în niciun moment împotriva echipe clasate pe locul al 8-lea în campionatul Turciei. Un coșmar inexplicabil, așa poate fi sintetizat acest joc în ceea ce privește gruparea blăjeană, ce era cotată drept favorită incontestabilă. Însă echipa condusă de Darko Zakoc s-a întrecut în greșeli,  iar la finele întâlnirii s-au consemnat 26 de puncte oferite adversarilor din propriile greeli (12 în setul inaugural)

Una dintre cele mai palide prestații europene ale echipei din „Mica Romă” a însemnat și primul eșec din actuala campanie europeană, al cărui obiectiv era adjudecarea trofeului celei de-a treia întreceri continentale. Aproape nimic nu a funcționat în jocul Blajului, cel puțin în primele două seturi, în care amfitrioanele au fost departe de așteptări și pretenții, Ioana Baciu – cu 12 puncte fiind principala realizatoare a gazdelor

*Darko Zakoc: „Îmi cer scuze! N-am crezut că e posibil așa ceva”

Îmi cer scuze celor care investesc și care au încredere în noi. Nici în visele cele mai negre nu credeam că e posibil așa ceva! Nu așa se joacă o finală europeană. Am avea un alibi, prin absența liberoului Silvija Popovic, dar nu ar fi justificat să ne agățăm de acest lucru. Șansele sunt mici, sper ca în retur să jucăm cel mai bun volei posibil”, a spus Darko Zakoc.

M-am simțit foarte bine la primul meci împotriva unei echipe din România. Am realizat un meci foarte bun, neașteptat chiar, dar trebuie să rămânem la fel de concentrate pentru a cuceri trofeul„, a explicat Alexia Căruțașu (17 ani), cea mai bună voleibalistă a anului trecut în România, a doua marcatoare a oaspetelor.

Gruparea din capitala Turciei are acum prima șansă la trofeu, manșa secundă fiind miercurea viitoare, la Istanbul, meci în care fetele lui Mehmet Kamil Soz au  nevoie de două seturi pentru a-și adjudeca trofeul.

Campioana României a început extrem de modest finala, trupa lui Darko Zakoc dezamăgind în primul set, controlat cu autoritate de vizitatoare, ce au condus în permanență, confortabil, 13-7, 15-8, 18-10, primul parțial fiind încheiat la o diferență rușinoasă 25-12. Dușul rece nu le-a trezit pe Ioana Baciu și compania, cu excepția startului setului secund când de la 5-2 pentru Blaj s-a ajuns la 6-10, Yesilyurt făcând în continuare legea lângă fileu, Alexia Căruțașu – 11 puncte și Derya Cebecioglu (20 de ani) – 16 puncte fiind de neoprit, A treilea set a fost mai echilibrat, până la 11-11, însă entuziasmul turcoaicelor a fost de neoprit, vizitatoarele au realizat 7 puncte consecutive, s-au distanțat la 20-14 și au bifat o victorie puțin scontată

După ce a pierdut două finale europene, în 2018 cu Vakifbank Instanbul (Liga Campionilor, în Final Four-ul de la București) și 2019, cu Busto Arsizio (Cupa CEV), echipa din “Mica Romă” vrea să cucerească trofeul celei de-a treia competiție continentală ca importanță. Este un obiectiv asumat de campioana României, la a treia finală susținută în ultimii 4 ani, în condițiile în care în 2021 se celebrează un deceniu de la înființarea clubului devenit “mândria Albei”.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević 3 p – Bojana Čelić-Marković – un punct, Maja Aleksić – 8p, Ioana Baciu – 12 p, Bojana Milenković – 3p, Irina Malkova – două puncte, Aleksandra Spasenic (libero); au mai intrat Jovana Kocić – 4 p, Regan Hood Scott – 4 p, Ramona Rus – două puncte; Reka Bleicher, Francesca Alupei, Ștefania Cheluță.

[nggallery id=8120]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea