FOTO: Volei Alba Blaj – Unic Piatra Neamţ 3-0 | Campioana României, victorie lejeră la despărţirea de suporteri

volei-alba-blaj-unic-piatra-neamt-40Misiune facilă pentru Volei Alba Blaj, campioana României, la despărţirea de suporteri, formaţia din „Mica Romă” învingând cu 3-0 (25-14, 25-15, 25-5) pe Unic Piatra Neamţ, într-un meci contând pentru etapa a 13-a a Diviziei A1 de volei feminin.

La ultima reprezentaţie din 2016 în faţa fanilor, gruparea blăjeană nu a avut deloc emoţii în a se impune, diferenţa de valoare fiind elocventă în al treilea set, când oaspetele şi-au trecut în cont numai 5 puncte, meciul fiind la discreţia campioanelor, ce au condus în permanenţă.

Cu acest joc s-a tras cortina peste prima scenă pentru Volei Alba Blaj, care a încheiat anul pe prima poziţie cu 36 de puncte din 39 posibile, 12 victorii şi o singură înfrângere, având prima şansă la câştigarea titlului.

Elevele lui Darko Zakoc veneau după două înfrângeri, în deplasare cu CSM Bucureşti, întâia a sezonului regulat şi la Moscova, cu Dinamo, în Champions League, iar antrenorul Darko Zakoc a odihnit câteva dintre „piesele grele”, Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida sau Nadja Ninkovic, tinând cont de dificultatea redusă a duelului.

Exceptând partida cu CSM Bucureşti, pot spune că am controlat până acum campionatul, la meciul de la Bucureşti am fost surpins neplăcut, am prins o zi foarte slabă şi e bine că am câştigat totuşi un punct. Avem un avantaj de 5-6 puncte, am fost şi înaintea debutului de campionat favoriţi şi cred că noi, cu tot ceea ce am făcut până acum, am dovedit că avem prima şansă la titlu. Mai avem mult de jucat, nimic nu este gata încă şi, după Supercupa de marţi, vom lua doar o mică pauză, de câteva zile, şi apoi imediat vom reîncepe pregătirile pentru partea a doua a campionatului. Echipa ţine ritmul şi va continua să câştige. Cel mai bun set pe care l-am disputat în acest an a fost primul set din meciul cu Dinamo Moscova. Am avut şanse şi la setul 2, setul 3, dar ne-a lipsit puţin curajul în momentele decisive, iar adversarele, cu experienţa şi ambiţia lor, au câştigat. A fost, totuşi, o dovadă că noi suntem pe drumul cel bun şi nimeni nu poate spune înainte de oricare meci că se poate câştiga foarte uşor împotriva noastră”, a fost declaraţia antrenorului Darko Zakoc, după acest meci cu Unic Piatra Neamţ

A fost o repetiţie cu public înaintea partidei de final de an, de săptămâna viitoare, la Timişoara, Supercupa României, marţi, 20  decembrie, cu CSM Tîrgovişte

Volei Alba Blaj: Ana Grbac – Adina Salaoru (cpt.), Ana Maria Berdilă, Dubravka Duric, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero), a mai intrat Martina Samadan.

Foto: Nicu GOGA

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...