Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Schweriner SC 0-3, în Cupa CEV | Eșec aspru în prima manșă a duelului pentru semifinale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - Schweriner CEV 58 Volei Alba Blaj a pierdut cu Schweriner SC, scor 0-3 (22-25, 12-25, 23-25), în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, în prima manşă a Challenge Round, din Cupa CEV, ultima fază înaintea semifinalelor.

*Ștefănescu: „Calificarea se joacă în Germania, speranța moare ultima”

Victorie meritată, Schweriner a fostt mai bună decât noi astăzi. Le mulțumim celor care ne-au fost alături. Asta este, capul sus, am prins o zi mai slabă, dar mergem mai departe. Nu renunțăm la ideea de a lupta. Calificarea se joacă în Germania, iar speranța moare ultima„, a spus Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj.

*Zakoc: „Înfrângere neașteptată, joc modest”

O înfrângere neașteptată și un joc modest al nostru! Îmi cer scuze tuturor celor care ne-au susținut. Sunt supărat, tot ce am pregătit înainte a dispărut în timpul meciului. am dorit să servim tare, însă adversarele au controlat foarte uşor serviciul nostru şi au putut să-şi construiască fazele aşa cum şi le-au dorit. Au avut şi peste 70% atacuri reuşite şi asta este foarte mult deja. A fost doar primul meci, prima repriză, acum este dificil să vorbim de calificare, dar nu renunţăm, urmează meciul retur şi cred că reacţia noastră va fi mai bună„, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Campioana României a dezamăgit în acest meci de care se legau multe speranțe și dorință de a face performanță europeană. La primul meci din CEV, a doua competiție ca și valoare, Volei Alba Blaj a fost timorată, copleșită de miză, rezultând o victorie indubitabilă a oponentelor, ce au acum șanse majore de calificare.

Peste 1600 de spectatori au asistat la o partidă controlată de formația din Germania, ce a arătat forță superioară, impunându-se în 74 de minute.

Partida a început echilibrat, însă vizitatoarele au dovedit clasă, nervi mai tari și au reușit să-și adjudece primul set, după ce Blajul a salvat o minge de set.

În al doilea însă, echipa lui Zakoc a fost de nerecunoscut, antrenorul sârb fiind obligat să schimbe liniile pentru a opri marșul trupei lui Koslowski, ce a câștigat setul de o manieră categorică.

După instrucția suferită în setul anterior, Blajul și-a reglat mecanismul încercând să reintre în meci. Adina Salaoru a dat tonul și în setul al treilea Blajul a căutat reabilitarea. Amfitrioanele s-au aflat la conducere până la al doilea time-out tehnic 16-15, tribunele au sperat într-un miracol, favoritele au condus cu 21-18, dar s-a ajuns la 22-23 și tot Schweriner s-a impus, de data aceasta după o luptă aspră.

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Jelena Alajbeg, Jovana Vesovic  și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat Anamaria Berdilă, Ioana Nemțanu, Leticia Boscacci, Denisa Viloiu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Vali Rusu).

[nggallery id=1613]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea