FOTO: Volei Alba Blaj, primită ca o campioană în „Mica Romă, de suporteri, după ce a devenit vicecampioană europeană

Paul Voicu - Primar 2020

După ce a devenit vicecampioană europeană, reușind să dispute finala Final Four-ul Champions League, la București, cel mai bun rezultat din istoria voleiului românesc, Volei Alba Blaj s-a întors acasă, în „Mica Romă”.

Fetele de aur ale lui Darko Zakoc au fost întâmpinate de aproximativ 100 de suporteri, cu flori și fumigene tricolore, sloganul la modă fiind „suntem mândri de voi”, evenimentul petrecându-se în fața primăriei celei mai mici localități ce a avut reprezentantă în Final Four-ul Champions League și, bineînțeles, a avut și acel salut islandez preluat de Galeria „Legiunea XIII Gemina”. Au absentat Morales, Aquino, Memiș și Malesevic, însă a fost prezentă Marina Vujovic – libero-ul aflat în perioada de recuperare după intervenția chirurgicală la genunchi.

ELIT

*Rotar: „Darko și echipa merită recunoștința noastră”

Darko este omul în jurul căruia s-a creat performanță la Blaj, el este mândria noastră. Niciodată în istorie nu vom mai ajunge la acest nivel, vicecampionii Europei, un oraș cu 20.000 de locuitori și un buget de 10-12 ori mai mic decât al adversarilor. Darko și echipa sunt adevărații artizani ai succesului, noi doar le-am fost alături, merită recunoștința noastră„, a fost mesajul primarului Gheorghe Rotar.

Jucătoarele au transmis mesaje de mulțumire fanilor ce au făcut senzație în „Polivalentă”, au făcut poze cu blăjenii prezenți, acțiunea încheindu-se cu o poză de colecție în Piața 1848, în fața bustului lui IM Clain. După cea mai mare performanță a carierei, antrenorul Darko Zakoc a promis Blajului că în stagiunea viitoare încearcă să readucă titlul în Blaj.

Mihail David - 2020

Volei Alba Blaj a pierdut finala Final Four-ului Champions League de la București, dar „Mica Romă” a trăit momente unice în „Polivalenta” din Capitala României.

FOTO: Aurel ROȘIAN, Blaj

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...