Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1 | Campioana, victorie mare în derby-ul Diviziei A1!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a realizat o victorie mare în derby-ul rundei secunde a Diviziei A1, 3-1 cu CSO Voluntari, în “Alba Blaj” Arena, într-o confruntare considerată o adevărată piatră de încercare, o dispută dramatică, dar în același timp spectaculoasă, mai ales în ultimul set, când ambele combatante au trecut prin toate stările posibile!

Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1 (25-27, 25-17, 25-13, 31-29). Ultimul parțial a fost de poveste, un set maraton, pe muchie de cuțit, cu Blajul ratând 3 mingi de set și meci, dar în același timp anulând alte 3 șanse ale oponentelor de a egala situația pe tabelă, suspansul fiind trăit la cote înalte, într-o atmosferă incredibilă!

O întâlnire a nervilor tari care a durat 126 de minute (ultimul parțial, 39 de minute), în prim plan aflându-se Bugumila Byarda – cu 22 de puncte, secondată de Isidora Kockarević și Nneka Onyejekwe – câte 14, de partea cealaltă distingându-se Casanova – 18 puncte și Ana Lazarevici – 14.

În fața a aproximativ 1200 de spectatori, campioana României a depășit cu brio testul dificil împotriva unei contracandidate la titlu, formație mult întărită în intersezon. Blajul a trecut examenul, într-o dispută în care a revenit de la 0-1! Blajul a fost sueprioară la ași (7-3) și blocaje (16-11)

A fost a 5-a victorie din tot atâtea meciuri în startul stagiunii pentru echipa din “Mica Romă”, ce a avut parte de un program condensat, pe trei fronturi, partide prevăzute în 17 zile.

Mereu în spate până la un moment dat a fost Volei Alba Blaj în primul set al disputei cu CSO Voluntari, vizitatoarele conducând în permanență chiar cu 4 puncte (12-8, 15-11). Gazdele au declanșat cursa de urmărire, au reușit să egaleze la “20”, mergându-se cap la cap cu egalități până la 25-25, cu două mingi de set anulate, însă vizitatoarele și-au adjudecat parțialul.

În al doilea set, Blajul a continuat să ridice nivelul jocului și a dominat ostilitățile, detașându-se la 24-16, după 4 puncte consecutive, restabilindu-se egalitatea.

Și în al 3-lea set, blăjencele au făcut 6 puncte la rând, detașându-se la 9-6, dar imediat a venit replica, pentru egalitate la “10”.  Din nou a fost o serie extraordinară a Blajului, care a impresionat cu blocajul, pentru 18-10, cu 8 puncte consecutive, iar soarta setului a fost pecetluită.

Vizitatoarele și-au revenit din pumni și în al 4-lea parțial au trecut în față, conducând cu 18-14, însă Blajul nu a cedat și după o nouă serie remarcabilă, cu 6 puncte, a preluat conducerea, 20-18, dar iarăși s-a întors tabela la 20-21 și 21-22! Gazdele au egalat din nou, la 22, într-un final electrizant și au preluat conducerea cu 23-22, fiind iarăși egalitate. Biarda mai face un punct, 24-23, pentru prima minge de meci, anulată însă. Ba mai mult, CSO Voluntari s-a aflat la un punct de a egala (25-24), însă din nou Blajul a rezistat în două rânduri scorul ajungând la 26-26. Blajul a avut o minge de meci, dar a fost nevoită să anuleze alte trei mingi de set ale oponentelor!!! A urmat, la 28-27, a doua minge de meci, ratată din nou!!! La fel și a treia minge de meci, ajungându-se să fie fructificată a 4-a, după un set efectiv nebun!

Volei Alba Blaj: Jovana Kocić – 7 puncte, Iarina Axinte – 4, Bogumila Biarda – 22, Isidora Kockarević – 14, Drussyla Costa – 7, Nneka Onyejekwe – 14, Britt Rampelberg (l);au mai intrat Andra Cojocaru (l), Raisa Ioan – 3, Katarina Jović – 6, Anneclaire Ter Brugge, Lea Deak (Paula Partnoi, Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea