Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0 | Echipa din „Mica Romă”, un alt pas spre titlu!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat în Sala „Timotei Cipariu”, scor 3-0 (25-20, 25-15, 30-28), disputa cu CSM Târgoviște, și a mai făcut un pas spre obținerea matematică a celui de-al 4-lea titlu, cu trei jocuri înaintea sfârșitului stagiunii!

Cel mai dificil dintre ultimele patru examene ale finalului de sezon, împotriva grupării de lângă Turnul Chindiei, care a produs Blajului primul eșec stagional, a adus o victorie în minimum de seturi  pentru echipa din „Mica Romă”, ce are asigurat campionatul în proporție de 99 la sută.

O sală plină le-a așteptat pe viitoarele campioane, ce au evoluat în fața publicului din „Mica Romă” întâia oară după ce a câștigat, în deplasare, în Săptămâna Patimilor finala pentru titlu, cu rivala CSM București.

Startul jocului a fost defavorabil amfitrioanelor, ce s-au trezit conduse cu 0-4, moment în care Zakoc a cerut time-out. S-a reușit egalarea, vizitatoarele au avut apoi 8-6, dar o serie de de 5 puncte consecutive ale Blajului a dus lucururile în făgașul normal. Diferența a crescut încet (15-9, 22-17), Sonja Newcombe fructificând prima minge de set, cu un as.

Al doilea parțial a fost dominat autoritar de ardelence, ce au avut avanjate consistente (9-3, 12-6, 16-7, 20-13), Volei Alba Blaj făcând legea lângă fileu.

*Setul trei, unul nebun!

Relaxarea a fost evidentă în tabăra gazdelor în al treilea set, în care CSM Târgoviște a început să pună probleme, conducând cu 14-11 și 16-13. A fost cel mai echilibrat set, egalitatea fiind reușită la 18 de amfitrioane, însă dâmbovițencele au avut 20-18,  cu o egalare la 21, și apoi alte două puncte la rând ale Blajului, scorul devenind 24-22 și 24-24, după ce gazdele au irosit prima minge de meci. Un final nebun, cu CSM Târgoviște în avantaj, 25-24, și un serviciu afară! Nebunia a continuat cu o altă minge de meci a Blajului, la 26-25, anulată și aceasta, ca și următoarea, la 27-26! Sarabanda continuă. cu dramatismul prezent și o altă minge de meci, la 29-28, frucitificalî, după ce precedentele 4 fuseseră ratate

 

Echipa din “Mica Romă” mai are de disputat încă 3 întâlniri: deplasare la Bacău (sâmbătă, 4 mai), acasă cu Dinamo (luni, 6 mai) – restanță din etapa întâi a fazei secunde; acasă cu CSM Lugoj (miercuri, 8 mai).

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova – Ioana Baciu, Sonja Newcombe, Nneka Onyejekwe, Ana Lazarevic, Nada Ninkovic, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Maja Aleksic, Aleksandra Cirovic, Mariya Karakasheva, Katerina Zhidkova. Antrenor Darko Zakoč.

Foto: Lucian Danciu

[nggallery id=7063]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea