Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 3-1 | Campioana, victorie cu ceva emoții…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a impus cu emoții, în Sala “Timotei Cipariu, cu CSM Lugoj, scor 3-1 (25-20, 20-25, 25-14, 25-15), în al doilea meci al anului și totodată al returului Diviziei A1.

Iar dacă jocul anterior, cu Dinamo s-a dovedit o simplă joacă, de data aceasta echipa lui Darko Zakoc a avut mult de suferit în prima parte a jocului. După 1-1 neașteptat la seturi, deținătoarea titlului și-a etalat adevărata față în următoarele seturi, pe care le-a dominat copios.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Partida a durat 97 de minute, cu jumătate de oră mai mult decât disputa cu Dinamo, cel mai multe puncte în tabăra gazdelor fiind realizate de Bojana Milenković – 21, Ioana Baciu – 18 și Bojana Čelić-Markovic – 14.

Campioana nu a avut o prestație reușită împotriva formației din Banat, fiind obligată mereu să alerge după adversare până la jumătatea celui de-al treilea set. Cu o zi înainte, CSM Lugoj a furnizat supriza trecând de Dinamo în 5 seturi, însă oboseala celor aproape două ore de joc nu le-a împiedicat pe vizitatoare să ofere o replică mult peste așteptări și să pună multe problemei deținătoarei titlului.

Relaxată, formația din “Mica Romă” a început cu nou-venita Regan Hood Scot și Irina Malkova în formula de start, iar partida a fost extrem de echilibrată. Nemulțumit de prestația elevelor sale, Zakoc a apelat la scorul de 15-16 la ceea ce n-a făcut în jocul cu Dinamo, a solicitat time-out și a introdus-o în teren pe Celic-Markovic. Au urmat 6 puncte la rând reușite de blăjence ce s-au îndreptat spre adjudecarea setului.

Când se credea că lucrurile au reintrat în matca lor firească, meciul a luat o cu totul altă turnură în setul al doilea, în care CSM Lugoj s-a aflat în permanență în față. Oaspetele au condus cu 14-12, moment în care Darko a simțit pericolul, a solicitat iarăși time-out și a aruncat-o în luptă și pe Jovana Kocić. Nu s-a repetat istoria din primul parțial, întrucât bănățencele nu au cedat și s-au distanțat la 17-13, 22-17 și 24-19, având la dispoziție 5 mingi de a reuși egalarea.

După cum a debutat al treilea set, în care Lugojul a condus cu 10-7, se părea că scenariu se perpetuează, însă deținătoarea titlului și-a reglat tirul, a ridicat ritmul de joc, și a făcut 5 puncte consecutive, preluând decisiv conducerea, până la 21-13 și 23-14.

Până la 10-11 au mai rezistat lugojencele în ultimul set, moment în care a venit o nouă serie perfectă a Blajului, ce s-a distanțat decisiv pe tabelă, conducând cu 16-11, 20-12 și îndreptându-se spre adjudecarea tuturor punctelor

Peste două săptămâni, între 5 și 7 februarie, tot în Sala “Timotei Cipariu”, se va desfășura al doilea turneu al anului, adversarele fiind CS Medgidia și Rapid București.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – două puncte, Ioana Baciu – 18, Maja Aleksić – 6, Regan Hood Scott – două puncte, Irina Malkova – 4, Bojana Milenković – 21, Silvija Popović – libero; au mai intrat Bojana Čelić-Markovic – 14, Jovana Kocić – 4; Ștefania Cheluță, Francesca Alupei, Réka Bleicher, Aleksandra Spasenic, Ramona Rus.

Foto: Nicu Goga, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea