Rămâi conectat

Sport

FOTO: VK UP Olomouc – Volei Alba Blaj 2-3, în turul secund preliminar al Ligii Campionilor | Start cu dreptul, dar și cu emoții, pentru vicecampioana Europei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, a debutat în noul sezon voleibalistic cu o victorie obținută cu emoții, într-o partidă europeană, scor 3-2 (23-25, 25-16, 26-24, 25-27, 15-13), în deplasare cu VK UP Olomouc, contând pentru turul al doilea preliminar din Liga Campionilor.

Echipa din „Mica Romă”, net superioară valoric și-a atins scopul, a câștigat, după două ore de joc, dar nu fără emoții, împotriva unei formații ce s-a autodepășit, evoluția fiind una oscilantă și multe greșeli.

Un meci tensionat, decis la „tie-break”, după ce Blajul a fost condusă cu 1-0 la seturi, a preluat conducerea cu 2-1, fiind egalată. În ultimul set, reprezentanta României a avut 7-4, dar a fost egalată la 7! A intrat și Marina Vujovic, revenită după o lungă perioadă de indisponibilitate, Blajul detașându-se din nou, la 10-7 și 12-8, însă iarăși jocul a scăzut, iar Zakoc a fost nevoit să ceară time-out la 12-10, Emoțiile au continuat, deși s-a ajuns la 14-11, pentru că scorul s-a strâns la 14-13, când Zakoc a apelat din nou la time-out. Ioana Baciu, MVP-ul întâlnirii, cu 25 de puncte, a realizat punctul ce a însemnat victoria, una obținută cu suferință.

*Darko Zakoc: „Sunt mulțumit de rezultat, dar nu și de jocul nostru”

Sunt mulțumit de rezultat, dar nu și de jocul nostru. Am avut câteva dificultăți în ceea ce privește accidentările, dar cred că acestea vor fi rezolvate în jocul nostru de acasă și performanța noastră va fi mai bună”, a declarat Darko Zakoc pentru site-ul oficial al CEV, referirile fiind la Onyejekwe (nu a jucat deloc), Newcombe și Vujovic (revenite după indisponibilități).

Considerată marea favorită a întâlnirii, echipa din „Mica Romă” n-a început strălucit partida. A condus cu 4-1, dar vicecampioana Cehiei a realizat 5 puncte la rând și a întors scorul ajungând la 6-4. VK s-a aflat aproape în permanență la conducere, chiar dacă s-a mers cap la cap de la 8-8 până la 12-12. Ioana Baciu întreține speranțele Blajului, la 14-18 Zakoc apelează la Newcombe, se egalează la 18, vizitatoarele preiau conducerea cu 21-18 și 23-21, însă gazdele nu au cedat, au revenit și au fructificat prima minge de set, scor 25-23.

În al doilea set echipa din „Mica Romă” a controlat ostilitățile, a ridicat nivelul și, firesc, a câștigat fără emoții, duce ce s-a distanțat treptat, 14-10 și 16-12.

La 1-1 a urmat un set al treilea extrem de echilibrat, în care scorul a oscilat de la 6-3 pentru VK UP Olomouc până la 7-6 pentru Blaj, finalul fiind unul cu emoții. Reprezentanta României a avut 21-18, dar s-a trezit egalată, a condus apoi cu 23-21 dar iarăși a fost egalată la 23 și 24, însă în cele din urmă a câștigat și a preluat conducerea.

Echilibrat, mergându-se cap la cap până la 8-8, a fost și setul al 4-lea. Olomouc a preluat conducerea cu 10-9, ajungând la 14-12, și apoi din nou egalitate la 16. Se prefigurându-se probleme pentru vizitatoare, conduse la un moment dat cu 19-17, dar libero-ul Suzana Cebic ține Blajul în joc, iar Ioana Baciu a continuat să facă puncte. Olomouc nu a renunțat la luptă, a avut 23-21, punând presiune pe oponente, care însă se regăsesc și întorc la 24-23 având două mingi de meci, anulate. Nebunia a continuat, și de la 25-24 pentru Blaj s-a făcut 27-25 în favoarea echipei din Cehia!!!

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (6p.) – Mariya Karakasheva (0p.), Sara Hutinski (10p.), Ioana Baciu (25p.), Ana Lazarević (13p.), Nađa Ninković (13p.) – Suzana Ćebić (libero 1). Au mai jucat: Sonja Newcombe (16p.) şi Marina Vujović (libero 2); în lot Ramona Rus, Katerina Shidkova (Nneka Onyejekwe – accidentată, Lucie Smutná – neinclusă în efectiv)

Duelul cu formația din Cehia, vicecampioana ediției trecute și liderul la zi, a fost primul joc oficial al trupei din “Mica Romă” în ediția 2018/ 2019, una în care noua echipă a lui Darko Zakoc își propune un parcurs cât mai consistent în Europa și adjudecarea eventului intern. Returul este fixat marți, 30 octombrie, în Sala “Transilvania” din Sibiu, ora 18.00. între cele două întâlniri din Champions League fiind startul stagiunii interne, acasă, cu CSU Beldor Galați, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 18.00.

Ca să ajungă în grupele competiției stelare, Volei Alba Blaj trebuie să treacă și de turul al treilea preliminar (6/7 noiembrie în România și 13 noiembrie), unde va întâlni probabil pe Allianz MTV Stuttgart, ce se duelează cu Sliedrecht Sport (dublu 3-0 cu UVC Holding Graz)

Duelul cu formația din Cehia, vicecampioana ediției trecute și liderul la zi, este primul joc oficial al trupei din “Mica Romă” în ediția 2018/ 2019, una în care noua echipă a lui Darko Zakoc își propune un parcurs cât mai consistent în Europa și adjudecarea eventului intern. Returul este fixat marți, 30 octombrie, în Sala “Transilvania” din Sibiu, între cele două întâlniri din Champions League fiind startul stagiunii interne, acasă, cu CSU Beldor Galați, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 18.00. Ca să ajungă în grupele competiției stelare, Volei Alba Blaj trebuie să treacă și de turul al treilea preliminar (6/7 noiembrie în România și 13 noiembrie), unde va întâlni probabil pe Allianz MTV Stuttgart, ce se duelează cu Sliedrecht Sport (dublu 3-0 cu UVC Holding Graz)

FOTO: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea