Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Vizita Consulului Republicii Federale Germania la Alba Iulia: Ce au discutat reprezentanții județului nostru cu Hans Erich Tischler

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 12 mai 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primit, timp de două ore, vizita Consulului Republicii Federale Germania la Sibiu, Hans Erich Tischler, care a fost însoţit de către preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Germani din Sibiu, Harald Friedrich.

Discuţiile, purtate la sediul Consiliului Judeţean Alba şi la Colegiul Tehnologic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, au avut ca temă cooperarea economică şi cea în domeniul învăţământului profesional şi dual – VET. Subiectele abordate au inclus şi turismul, digitalizarea şi mediul de afaceri.

Cu această ocazie, interlocutorii au subliniat importanţa investiţiilor germane din judeţul nostru, punând accent pe găsirea de noi modalităţi de îmbunătăţire a cooperării româno-germane şi pe identificarea unor facilităţi în vederea atragerii de noi investitori. Oaspeţii au fost de părere că învăţământul profesional şi dual din judeţul Alba se dovedeşte a fi un model de succes.

De asemenea, s-a stabilit ca, deîndată ce situaţia creată de pandemia de coronavirus o va permite, să se organizeze, în judeţul Alba, în cooperare cu Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din Sibiu, mese rotunde care să asigure dialogul dintre oamenii de afaceri şi administraţia publică judeţeană.

„Îmi exprim întreg interesul, deschiderea şi susţinerea pentru colaborarea cu partenerii germani. Am fost inspirat de modelul de conlucrare dintre administraţia publică din Germania şi mediul de afaceri şi cred că am reuşit până acum cu succes implementarea acestui model în judeţul Alba. Vom continua acest demers şi sunt convins că judeţul nostru va deveni astfel un model pentru Regiunea Centru şi, de ce nu, pentru întreaga ţară”, a spus, la finalul întrevederii, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea