Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO| Vizita Ambasadei Austriei la Alba Iulia: Ce au discutat reprezentanții județului nostru cu Gerd Bommer, preşedintele Advantage Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

O delegaţie a primei misiuni economice austriece organizată în Regiunea Centru de către Secţia Comercială a Ambasadei Austriei în România s-a aflat astăzi, 20 mai 2021, la sediul Consiliului Judeţean Alba, pentru discuţii ce au vizat domeniul infrastructurii, cu aplicabilitate asupra tehnologiilor din infrastructura rutieră şi asupra tehnologiilor urbane.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, s-a aflat vicepreşedintele Dumitru Fulea, precum şi specialişti din domeniile vizate din cadrul aparatului propriu, precum şi Emil Toma, din partea ADR Centru.

După o prezentare a judeţului Alba, care a pus accent pe dezvoltarea economică prin prisma investiţiilor străine, din care cele austriece sunt reprezentative, a urmat o prezentare a misiunii, o parte dintre interlocutori fiind fizic prezenţii, alţii online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prezentarea a fost făcută de către Gerd Bommer, preşedintele ADVANTAGE AUSTRIA şi consilier comercial în cadrul Secţiei Comerciale a Ambasadei Austriei în România.

ADVANTAGE AUSTRIA este o organizaţie internaţională care susţine şi sprijină investitorii din Austria care doresc să facă afaceri în spaţiul internaţional. Au luat cuvântul pe rând, din sală sau prin conexiune online, alţi membrii ai misiunii:

– Dr. Martin Litzenberger, coordonator New Sensor Technologies, reprezentând AIT AUSTRIAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY GMBH – cea mai largă organizaţie de cercetare în domeniul tehnologiei din Austria. În oferta acestei companii se află, printre altele, un produs specific, recent dezvoltat, care permite identificarea poziţionării trenurilor prin tehnologia cu fibră optică;

– Dipl. ing. Andreea Karner şi Dipl. ing. Cosmin Capră, reprezentând CONPLUSULTRA GMBH, companie de consultanţă în servicii în domeniul eficienţei energetice şi a energiilor regenerabile, care oferă, în plus, şi consultanţă în identificarea de mecanisme de finanţare;

– Dipl. ing. Xaver Gruber, reprezentând KLINGER FLUID CONTROL, companie de tradiţie care confecţionează etanşări şi robineţi pentru sistemele de termoficare şi care oferă soluţii pentru îmbunătăţirea imaginii sistemului de termoficare din România;

– Marko Grabner, reprezentând ROSENBAUER INTERNATIONAL AG, companie tradiţională din Alpii austrieci, care de mai bine de 50 de ani produce sisteme de securitate şi oferă soluţii complete împotriva incendiilor;

– Alina Văduva, reprezentând STEINZEUG-KERAMO, companie care produce sisteme de canalizare din ceramică vitrificată cu o durată de viaţă de minimum 100 de ani şi care oferă soluţii de reabilitare a sistemelor existente.

Din misiune mai fac parte Markus Hones, reprezentând Dynell GMBH, Mario Lange, reprezentând EBE SOLUTIONS GMBH, Hans Techler, reprezentând FREQUENTIS AG şi Georg Engl, reprezentând GMUNDNER FERTIGTEILE GMBH, dar aceştia nu au fost prezenţi la întâlnirea de astăzi.

Oaspeţii au fost impresionaţi de oferta părţii române în ceea ce priveşte potenţialul investiţional şi s-au declarat deschişi şi interesaţi pentru o viitoare colaborare în domeniul învăţământului profesional tehnic şi dual, centrat pe zona Sebeşului, unde deja au identificat două companii ce ar putea face parte din acest proiect.

Preşedintele Ion Dumitrel a subliniat faptul că există, la nivelul Consiliului Judeţean Alba, un interes deosebit în ceea ce priveşte investiţiile în tehnologia modernă, administraţia judeţeană putând deveni astfel partener în oricare dintre domeniile prezentate.

Discuţiile la nivel de specialişti, de ambele părţi, au continuat la sediul ADR Centru urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să se traseze cursul viitoarelor acţiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea