Rămâi conectat

Sport

FOTO, Viitorul Spicul Daia Română – Sportul Petreşti 2-0 (2-0), în semifinale Cupei României! Dăienii lui Paul Ciucă, cea mai importantă performanță din istoria clubului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viitorul Spicul Daia Română este prima formație calificată în finala Cupei României, faza județeană, ediția 2017-2018, echipa condusă de Paul Ciucă câștigând pe teren propriu semifinala cu Sportul Petrești, scor 2-0 (2-0).

Este sărbătoare la Daia Română, după ce „proiectul” de suflet numit Viitorul Spicul a ajuns într-un punct major, accederea în finala Cupei pentru echipa înființată în 2014, an când cealaltă reprezentantă a comunei, Dalia Sport a jucat în ultimul act cu Inter Ciugud, la Galda.

Merite incontestabile pentru o grupare condusă de Paul Ciucă, antrenor care în acest sezon este revelația Ligii a IV-a, luptându-se și pentru a termina stagiunea pe podiul, pe lângă calificarea în finala cupei.

Este a treia victorie a dăienilor în această stagiune împotriva nou-promovatei din Petrești, Paul Ciucă învingându-l pe Fane Fogoroși, fostul său antrenor din perioada CSM Sebeș.

*Frații Ciucă și „vitezistul” Visalon…

Inimoasa formație condusă din teren de Paul Ciucă a reușit cea mai notabilă performanță din istoria unui club extrem de tânăr, înființat în urmă cu numai trei ani. Finala se va juca în 10 iunie, la Cugir, iar adversara din ultimul act va fi învingătoarea din cealaltă semifinală, programată mâine, între Șurianu Sebeș și CIL Blaj.

Jocul s-a tranșat în prima repriză, în numai câteva zeci de secunde, când Visalon Moldovan a fost “vioara întâi” a dăienilor.

Mai întâi, în minutul 16, acesta a obținut un penalty, după un duel cu Al. Haiduc, fază contestată de vizitatori, lovitura de pedeapsă fiind transformată de “vedeta locală” G. Scheau. Imediat, la faza următoare, excelent lansat de Hada, V. Moldovan l-a lobat elegant pe Dobre stabilind scorul pauzei. Vizitatorii au avut două ocazii excelente prin Sava, înainte de deschiderea scorului și după 0-2, însă căpitanul vizitatorilor nu  găsit cadrul porții lui Ad. Cibu.

Actul secund a fost mult mai dinamic, cu ocazii la ambele porți, portarii Ad. Cibu și Dobre intrevenind salutar în câteva rânduri. Sportul a pus presiune, a asediat careul advers, însă nu a găsit soluții… Fericirea a cuprins la final tabăra dăiană, jucătorii salutându-și inimoșii fani, iar apoi vestiarul a răsunat de scandarea: „Să vină Cupa la Daia!

Viitorul Spicul: Ad. Cibu – R. Cibu, H. Ciucă, Morariu, M. Bișboacă – V. Moldovan, P. Ciucă, Hada, Ad. Hăprian, G. Scheau, Fl. Schiau; rezerve: V. Bișboacă, S. Scheau, A. Cibu, Al. Scheau. Antrenor Paul Ciucă

Sportul: Dobre – Albu, I. Nemeș, Gavriluță, Al. Haiduc – N. Schiau, Samoilă, Pamfiloiu, Ov. Stancu, D. Ianc, B. Sava; rezerve Barzoc, S. Gheorghe, L. Scrob, Miheșan, Ordean, Grosu, Greuruș. Antrenor Ștefan Fogoroși

Arbitri: Sg. Popa, D. Popa (ambii Aiud), Cr. Man (Alba Iulia), rezervă R. Hurghiş (Aiud); observator T. Ocnean (Aiud).

[nggallery id=4027]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea