Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Ziua Rozelor, la Ciumbrud: Sute de persoane, cei mai frumoşi trandafiri, concursuri, premii şi parade

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Rozelor05Producătorii de trandafiri din Ciumbrud au fost astăzi, cu începere de la ora 10.00 din nou în centrul atenţiei, alături de cei din județul Alba, cu ocazia tradiționalei sărbători organizată de 12 ani la Aiud, Ziua Rozelor. Sute de persoane din Aiud şi nu numai au intrat în parcul colorat din centrul Ciumbrudului în care se simte o adevărată explozie de miresme, după cum celebra piesă spunea, „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”.

Producătorii s-au întrecut în ornarea standurilor punând la încercare imaginația familiei și angajaților pentru a confecționa cele mai frumoase aranjamente florale. Pe toată durata evenimentului aceștia au prezentat soiurile de trandafiri pe care le Ziua Rozelor01cultivă și  le-au povestit celor ce s-au oprit să le admire munca, despre frumusețea, dar și greutățile meseriei pe care și-au ales-o.

După un cuvânt de bun venit din partea autorităţilor locale şi judeţene, a urmat prezentarea şi premierea cultivatorilor de trandafiri care au primit o diplomă de participare la cea de-a XII-a ediţie a Zilei Rozelor, de la Ciumbrud.

Programul include Parada Rozelor, pe traseul Aiud – Ciumbrud, cu elevi, majorete, trăsuri, maşini şi biciclete împodobite cu flori, pe fondul muzicii de fanfară, dansul majoretelor şi un atelier de creaţie. În cadrul concursurilor, se va alege: Cel mai frumos aranjament de trandafiri, Cea mai frumos împodobită bicicletă şi cel mai frumos soi de trandafiri, la Duelul Rozelor. Concursul „La umbra unei pălării înflorate” Ziua Rozelor02va aduce premii participanţilor care se înscriu la tombolă.

Nu vor lipsi dansuri de societate şi populare, susţinute de copii de la şcolile din Aiud şi Ciumbrud, iar vinurile renumite ale producătorilor locali vor putea fi degustate. La Balul Rozelor va fi aleasă Miss Regina Trandafirilor, iar Ziua Rozelor va ţine până noaptea târziu, finalul fiind celebrat cu un foc de artificii.

La eveniment şi-au făcut apariţia până la ora 11.00 preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Roman şi primarul oraşului Aiud, Horaţiu Josan.

Prezent la expoziţie, primarul oraşului Aiud, Horaţiu Josan este mândru de locuitorii din Aiud şi Ciumbrud care reuşesc să surprindă pozitiv şi anul acesta, cu aranjamente florale şi noi soiuri de trandafiri, agricultura fiind activitatea din care reuşesc să îşi câştige existenţa. În a doua parte a zilei participanţii vor fi întâmpinaţi cu mâncare tradiţională, spectacole folclorice, tombolă cu premii, iar la sfârşitul zilei, foc de artificii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Asociaţia Alba – Afroda şi Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Mai multe imagini pot fi văzute pe pagina de Facebook a Ziarului Unirea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea