Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ziua, coada și scandalul, la Policlinica Spitalului din Alba Iulia. Pacienții așteaptă ore întregi doar pentru o programare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de pacienți au așteptat, marți dimineața, pentru programări la medicii specialiști, la o coadă care se întindea de la etajul I până la intrarea în clădirea Policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.  

Coada programari la Policlinica Spitalului din Alba Iulia06Neplăcuta situație a fost semnalată, marți, nu pentru prima dată, de unul dintre cititorii ziarului Unirea, pacient la Spitalul Județean de Urgență.

”Stăm pentru programări, la medicii specialiști, câteva ore. Din păcate suntem programați, apoi, doar peste 10 – 20 de zile, și din nou așteptăm la o coadă, de exemplu, la oftalmologie, urologie, interne, ortopedie etc., în funcție de afecțiune. Suntem bolnavi, iar până atunci situația se poate înrăutăți. Doamne ferește, putem chiar muri”, a spus un pacient.

Un alt bolnav a declarat că este jenant că trebuie să stea la o asemenea coadă, de la ora 6.00 până la ora 9.00, mai ales că a venit din Munții Apuseni, ”de la granița cu județul Bihor”, și a plecat acasă de la ora 4.00.

YouTube video

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a spus că de vină pentru situația creată este sistemul informatic care nu a funcționat. ”Același lucru s-a întâmplat și joi, săptămâna trecută”.

„Nu e nimic mai frustrant decât o astfel de coadă. Într-adevăr, sistemul informatic n-a funcţionat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi joi, săptămâna trecută. Am decis să dăm drumul la consultaţii fără să mai verificăm în sistem calitatea de asigurat a pacienţilor. Întocmim manual liste cu cei ce stau la coadă şi le trimitem la Casa de Asigurări de Sănătate. Asta este soluţia pe care am găsit-o, una de provizorat, ca să nu stăm cu mâinile în sân. Sistemul informatic naţional este de vină, dar pacientului nu-i putem cere să înţeleagă asta. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să se asigure o mentenanţă corespunzătoare, pentru ca astfel de situaţii să poată fi evitate. În primele 5 zile ale fiecărei luni toată ţara încarcă în sistem activitatea din luna anterioară, asta fiind o cauză suplimentară a blocajului survenit. Toată această conjunctură nefastă nu-l încălzeşte cu nimic pe pacient, noi fiind pe deplin conştienţi de asta. În ce priveşte bonurile de ordine şi programările, precizez că un medic consultă maximum 28 de pacienţi pe zi (4 pe oră). O consultaţie durează 15 minute. Excepţie face specializarea psihiatrie. În fiecare zi medicii lucrează peste program. Deci se iau pacienţi şi peste număr, inclusiv cei care vin pentru concedii medicale ori vizite de control”, a spus Coșarcă.

Pacienții s-au arătat foarte indignați de această situație, nu doar pentru că trebuie să aștepte peste trei ore la coadă pentru o programare, ci și pentru că sunt programați mult prea târziu.

Citește și ȘTIREA TA. Coadă imensă la Policlinica din Alba Iulia. Oamenii au stat la rând din curte până la etajul I pentru programări

Citește și ”Amendă” pe Facebook pentru situația de la Policlinica din Alba Iulia: ”Rușine să vă fie celor de la CJ Alba și celor de la Casa de Sănătate Alba pentru așa batjocură!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea