FOTO, VIDEO. Ziua, coada și scandalul, la Policlinica Spitalului din Alba Iulia. Pacienții așteaptă ore întregi doar pentru o programare

Zeci de pacienți au așteptat, marți dimineața, pentru programări la medicii specialiști, la o coadă care se întindea de la etajul I până la intrarea în clădirea Policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.  

Coada programari la Policlinica Spitalului din Alba Iulia06Neplăcuta situație a fost semnalată, marți, nu pentru prima dată, de unul dintre cititorii ziarului Unirea, pacient la Spitalul Județean de Urgență.

ELIT

”Stăm pentru programări, la medicii specialiști, câteva ore. Din păcate suntem programați, apoi, doar peste 10 – 20 de zile, și din nou așteptăm la o coadă, de exemplu, la oftalmologie, urologie, interne, ortopedie etc., în funcție de afecțiune. Suntem bolnavi, iar până atunci situația se poate înrăutăți. Doamne ferește, putem chiar muri”, a spus un pacient.

Un alt bolnav a declarat că este jenant că trebuie să stea la o asemenea coadă, de la ora 6.00 până la ora 9.00, mai ales că a venit din Munții Apuseni, ”de la granița cu județul Bihor”, și a plecat acasă de la ora 4.00.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a spus că de vină pentru situația creată este sistemul informatic care nu a funcționat. ”Același lucru s-a întâmplat și joi, săptămâna trecută”.

„Nu e nimic mai frustrant decât o astfel de coadă. Într-adevăr, sistemul informatic n-a funcţionat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi joi, săptămâna trecută. Am decis să dăm drumul la consultaţii fără să mai verificăm în sistem calitatea de asigurat a pacienţilor. Întocmim manual liste cu cei ce stau la coadă şi le trimitem la Casa de Asigurări de Sănătate. Asta este soluţia pe care am găsit-o, una de provizorat, ca să nu stăm cu mâinile în sân. Sistemul informatic naţional este de vină, dar pacientului nu-i putem cere să înţeleagă asta. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să se asigure o mentenanţă corespunzătoare, pentru ca astfel de situaţii să poată fi evitate. În primele 5 zile ale fiecărei luni toată ţara încarcă în sistem activitatea din luna anterioară, asta fiind o cauză suplimentară a blocajului survenit. Toată această conjunctură nefastă nu-l încălzeşte cu nimic pe pacient, noi fiind pe deplin conştienţi de asta. În ce priveşte bonurile de ordine şi programările, precizez că un medic consultă maximum 28 de pacienţi pe zi (4 pe oră). O consultaţie durează 15 minute. Excepţie face specializarea psihiatrie. În fiecare zi medicii lucrează peste program. Deci se iau pacienţi şi peste număr, inclusiv cei care vin pentru concedii medicale ori vizite de control”, a spus Coșarcă.

Pacienții s-au arătat foarte indignați de această situație, nu doar pentru că trebuie să aștepte peste trei ore la coadă pentru o programare, ci și pentru că sunt programați mult prea târziu.

Citește și ȘTIREA TA. Coadă imensă la Policlinica din Alba Iulia. Oamenii au stat la rând din curte până la etajul I pentru programări

Citește și ”Amendă” pe Facebook pentru situația de la Policlinica din Alba Iulia: ”Rușine să vă fie celor de la CJ Alba și celor de la Casa de Sănătate Alba pentru așa batjocură!”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

1 5 iulie 2016 at 17:00

PNL ati votat in 5 iunie la CJ… PNL aveti acum ! De la un „vataf judetean” ca Dumitrel si de la o semianalfabeta ca Nicoleta Cosarca nu va puteti astepta la mai mult decat se vede in aceste imagini. Pe ei nu-i intereseaza ca voi stati la cozi ca ei au bani de clinici private din tara sau strainatate. De voi au nevoie o data la 4 ani ca sa-si mentina posturile banoase si caldute.

Altul 5 iulie 2016 at 20:38

Da ma „1”, dar Policlinica Alba, a fost mutata, in acest spatiu neadecvat de catre Putorina, deci ce are „sula cu Prefectura, sau PNL, cu Policlinica”?

Mihai 5 iulie 2016 at 19:08

De ce naiba nu e poate face programarea direct de către medicul de familie, atunci cand emite trimiterea, daca tot avem un sistem informatic in care lucrează toti. Asa pacientul nu ar mai fi pus pe drumuri si ar face si medicii e familie ceva util.

stat mafiot 6 iulie 2016 at 8:19

Batjocura si nepasare fara limita; la asta suntem supusi aproape zilnic.Bine ca platim si din salarii si din pensii pt astfel de servicii.

gicu 6 iulie 2016 at 8:58

cine a introdus cardul de sanatate? Guvernul Ponta! Cine a facut programul care nu functioneaza? firma lui Ghita sebastian omul lui Ponta! Ce vreti sa faca directoarea ? Daca cladirea ar arata mai bine n-ar mai fi coada? Cand stati la coada sa pupati moaste 2 zile pe cine mai dati vina?

fane de la sifoane 6 iulie 2016 at 11:15

informatizarea sistemului de sanatate s-a inceput de pe vremea lui Nastase 6 case…. SIVECO a muls bugetul de stat de zeci de milioane de euro… Si mulge in continuare c-asa e contractul ce l-au facut cu statul… Irina Socol, directoarea a fost condamnata recent la 2 ani si 6 luni de puscarie din care a facut cateva luni si cica poate fi eliberata…

Gicu are dreptate… votati la fel ca pana acum, ascultati de Poki, spalati-va pe creier cu televizorul (in special cu Antene, Realitati si alte mizerii de gen) si repetati dupa mine:

TOTUL e bine!….Cei de dinainte sunt de vina!!!

andrada 6 iulie 2016 at 11:00

Cand e vorba de sanatate, nu poti avea rabdare. O ”rabdare” din asta poate insemna ceva grav.

habarul 6 iulie 2016 at 15:37

,,Mihai,, avea drepatate. Medicul de familie ar trebui sa poata face si programarea la specialist, ca doar de asta exista intrenet.
Atunci nu ai face doua cozi, ca doar si la medicul de familie astepti daca nu esti programat.
Halal medicina in tara asta!
Mor oamenii la poarta spitalelor si asteptind la intrarea catre Urgenta pentru ca nu ii baga nimeni in seama, iar daca apuca inauntru….. moarte sigura !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...