FOTO-VIDEO: ”Ziua Ceramistului” la SC ”Apulum” din Alba Iulia. Zi de sărbătoare, cu porțile deschise, la 49 de ani de la înființarea fabricii de porțelan

Zi de sărbătoare sâmbătă, 15 iunie, la societatea ”Apulum” SA din Alba Iulia, când s-a organizat ”Ziua porților deschise”, tradiționalul eveniment generat de ”Ziua Ceramistului”.

Sute de persoane, salariaţii și familiile lor, foşti angajaţi, pensionari şi cetăţeni ai municipiului, au vizitat fabrica și s-au bucurat de atmosferă pe parcursul zilei, alături de conducerea firmei.

Anul acesta se împlinesc 12 ani de când a fost preluată conducerea de acționarii Rodica Vasin și Alvaro Santini,  și 49 de ani de când există fabrica de porțelan în Alba Iulia.

Celor care au vizitat pentru prima dată fabrica le-a fost prezentată tehnologia de producție, de la materia primă, până la produsul finit. De asemenea, au putut admira expoziția care conține, printre altele, prima farfurie fabricată în 24 noiembrie 1970, un serviciu de masa facut la comanda pentru Casa Regala sau o copie a unei oglinzi realizata pentru Nicolae Ceaușescu.

De când s-a pornit cuptorul de ardere rapidă, la fabrica de porțelan Apulum se produc anual peste 50 de milioane de piese, iar aproximativ 94% din producție se exportă în Europa și în Mexic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 15 iunie 2019 at 13:19

Am crescut cu vesela de la Apulum.Dar in ultima vreme n-am mai vazut in comert.Acum am inteles de ce.94%la export.Felicitari.Asta dovedeste cât e de apreciata productia fabricii.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...