Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO Vizita de pomină a premierului Cioloș la “clasa de mijloc” din comuna Ciugud, județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vizita premierului Cioloș, însoțit de Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, în comuna Ciugud din județul Alba va rămâne în memoria multora dintre cei care i-au fost martori.

Dacian Ciolos la ferma Limba

Suita de evenimente care a început la ora 09.00 la Alba Iulia a continuat, începând cu ora 13.00, la Ciugud, comuna model de lângă municipiul reședință de județ, vestită pentru rezultatele celor peste 16 milioane de euro investite aici din fonduri europene de administrația locală – drumuri asfaltate, apă curentă, canalizare, internet wireless, zonă de dezvoltare, gradinita, camin cultural modern, zona de agrement, primarie noua, pista de biciclete, iluminat public din surse regenerabile etc.

Motivul vizitei prim-ministrului Dacian Cioloş și a echipei sale la Ciugud a fost lansarea oficială a ”Pachetului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”. Și în ce loc mai bun putea să facă premierul acest lucru, decât la Ciugud și ce gazdă mai bună putea să aibă, decât pe primarul Gheorghe Damian!?!

localnici Ciugud vizita premier Ciolos

Înainte de conferința de lansare a noului Program al Guvernului tehnocrat, oficialii de la Palatul Victoria au vizitat două inițiative locale a unor tineri din mediul rural, exemple sugestive pentru ceea ce se urmărește prin pachetul de măsuri prezentat azi la Ciugud.

Cu un alai impresionant de ofițeri SPP și presă, coloana oficială a oprit la o afacere de familie reușită, demarată printr-un proiect finanțat cu fonduri europene prin PNDR.

vizita premier Ciolos la Ciugud (12)

Gabriel Dusa din satul Șeușa, comuna Ciugud, s-a întors de la muncă din Spania în 2010, hotărât să înceapă o afacere pe cont propriu. A depus un proiect care a fost câștigător, a pus economiile sale de 30.000 de euro și așa a început totul. Acum, firma sa de producție publicitară – personalizări textile, are 9 angajați, între care el și părinții săi. A depus un al doilea proiect de finanțare, care dacă va primi finanțare va conduce la creșterea numărului de angajați la aproximativ 20. Cifra de afaceri a societății a fost în 2015 de 700.000 de lei.

YouTube video

 

YouTube video

Gabriel și-a primit oaspeții cu fruntea sus. Dând dovadă de stăpânire de sine, deși era înconjurat de camere video și aparate foto, le-a explicat șefilor guvernului cum a pus pe picioare afacerea de familie și cum intenționează să o dezvolte mai departe. A  răspuns dezinvolt la toate întrebările, însă nu a uitat să sublinieze că în spatele reușitei sale stă foarte multă muncă și că are toate taxele plătite la zi.

 

Coloana de zeci de mașini a gonit apoi pe drumuri înguste și asfaltate de pe câmpuri și a ajuns în satul Limba, la un tânăr care a reușit să dezvolte o fermă cu 20 de vaci, intr-un loc de poveste, tot cu finanțare europeană.

YouTube video

Dan Ioan și-a așteptat oaspeții îmbrăcat în costum popular, cu brănzeturi de mai multe feluri, slănină, pâine de casă și țuică. Tânărul i-a explicat premierului Cioloș că preferă să vândă laptele direct la cei care doresc un produs proaspăt și de calitate, întrucât este mai convenabil decât primeste de la marii procesatori, chiar dacă vinde sub 50% din producția zilnică.

YouTube video

Dan a ciocnit un pahar de țuică cu premierul și miniștrii, le-a prezentat ferma și familia sa cu care lucrează 50 de hectare de pământ, iar delegația “și-a luat din zborul” înspre următorul popas – noul sediu administrativ al comunei Ciugud, recent modernizat pe fonduri europene.

sediu Primaria Ciugud

YouTube video

Aici guvernanții au fost așteptați de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean. Edilul Gheorghe Damian le-a prezentat clădirea în care va funcționa de acum încolo primăria, după care alaiul s-a deplasat la căminul cultural, unde, în prezența a numeroși primari de comune din Alba și județele limitrofe, a avut loc lansarea oficială a ”Pachetului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”.

(BP)

[nggallery id=1803]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea