Rămâi conectat

Curier Județean

Foto/Video: Unirea Principatelor Române sărbătorită ieri de moții din Câmpeni și Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie – ziua în care noi sărbătorim Unirea Principatelor Române – a fost aniversată ieri în Munții Apuseni prin două evenimente de mare amploare în Câmpeni și Abrud, acolo unde sute de persoane au dansat sau doar au asistat la ,,Hora Unirii” – unul dintre simbolurile acestui mare eveniment istoric petrecut în urmă cu 159 de ani.

Luând manifestările în ordine cronologică, prima dintre ele s-a desfășurat la Câmpeni, acolo unde marea majoritate a oficialităților orașului s-au adunat de dimineață în piața centrală a  orașului pentru a sărbători ,,Mica Unire” a Moldovei cu Țara Românească, evenimentul fiind organizat de Primăria și Consiliul Local Câmpeni în colaborare cu filiala locală a Societății Cultural-Patriotice ,,Avram Iancu”, Asociațiunea ASTRA – Despărţământul ,,Iosif Șterca Șuluțiu” Abrud – Câmpeni și unitățile școlare din localitate. Cu această ocazie, despre însemnătatea acestui eveniment din istoria românilor au vorbit primarul Ioan Călin Andreș și profesorul de istorie Nicolae Oprean, s-au depus coroane de flori la statuia lui Avram Iancu de către numeroase instituții și organizații locale, iar la sfârșit, majoritatea celor prezenți au dansat ,,Hora Unirii”.

Ulterior, la Abrud, peste 200 de locuitori s-au adunat în centrul orașului marți seara, în jurul orei 18, pentru a marca acest eveniment istoric, deși afară se înregistrau temperaturi negative. Manifestarea a fost organizată de Primăria și Consiliul Local Abrud, iar după prezentarea semnificației acestui moment istoric, în ,,Hora Unirii” luminată cu torțe s-au prins elevi, profesori, părinți, cetățeni ai orașului, precum și reprezentanți ai administrației publice locale, între care s-a regăsit primarul Nicolae Simina.

Sursa foto-video: Facebook

[nggallery id=5156]

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea