Doi tineri cu probleme de sănătate din Alba Iulia vând mărțișoare confecționate manual, cu multă iscusință, chiar de către ei înșiși.
Amalia are 28 de ani și este originară din Sălciua, și s-a născut prematur, fapt care a dus la tetrapareza spastică, iar Alexandru are 26 de ani și este din Curtea de Argeș, care suferă de parablegie.
Cei doi s-au cunoscut pe internet și s-au mutat împreună în Alba Iulia, în urmă cu patru ani, iar după doar doi ani a luat naștere „Atelierul Chițibuș”, o mică afacere care îmbină cu succes decorațiunile de calitate cu măiestria confecționării acestora.
„E vorba despre „Taraba Chițibuș”, e a Mariei. Ideea de „Taraba Chițibuș” e din cauză că noi vindem chițibușuri făcute manual, unele pictate, altele cu flori naturale, uscate. Ideea mi-a venit acum doi ani, și am spus că acum e momentul să o punem în practică.
Abia acum am reușit să facem o firmă, să facem totul legal. Ușor-ușor dezvoltăm pagina de prezentare, pagina de facebook „Atelierul Chițibuș” și să sperăm că în atelierul nostru o să facem cât mai multe chestii interesante cu care să fim prezenți la târguri, la evenimente, vor fi chestii de decorat, decorațiuni, mărțișoare, aranjamente florale.
Sperăm că vom fi prezenți și de Paști, în mall. Sperăm, deocamdată încă nu știm, e doar un plan.
Pe viitor vom avea din ce în ce mai multe produse, din ce în ce mai multe chițibușuri”, au declarat cei doi tineri.
Întrebați cum apreciază oamenii produsele realizate de cei doi, aceștia au spus că „chiar ne apreciază pentru tot ceea ce se vede aici pe tarabă, și chiar ne bucurăm.
Sunt mulți oameni care apreciază într-adevăr munca depusă. La prima vedere, o chestie pictată mărunt pare o chestie pictată mărunt, însă în spatele ei este multă muncă și sunt oameni care într-adevăr studiază piața și unii aleg lucrurile ieftine, alții aleg lucrurile calitative. Noi încercăm să facem lucruri de calitate, frumoase și ne străduim să punem un preț cât mai accesibil”.