Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Sute de credincioși, în ziua de Crăciun, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. ÎPS Irineu: Hristos este jertfa de ispășire pentru păcatele lumii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Un sobor format din 10 preoți și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu au oficiat slujba din prima zi de Crăciun de la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

În cuvântul său, ÎPS Irineu a spus credincioșilor că Iisus Hristos este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre și nu numai pentru ale noastre ci pentru ale lumii întregi.

Irineu Pop01

”Împreună cu Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan vă zic: acestea vi le-am spus ca să nu păcătuiți, iar dacă cineva a păcătuit avem avocat, la Tatăl, pe Hristos, Fiul Său. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, nu numai pentru ale noastre ci pentru păcatele lumii întregi”, a spus Irineu Pop în predica sa.

Arhiepiscopul de Alba Iulia a mai afirmat, vineri, că noi, românii, l-am cunoscut pe Iisus Hristos în urmă cu 2.000 de ani prin predica Sfântului Apostol Andrei. Atunci, Fiul lui Dumnezeu, Hristos, s-a născut în ieslea neamului românesc și de aceea ”trebuie să păzim cu strășnicie credința evanghelică și apostolică”.

Zeci de credincioși care au venit să se roage, de Crăciun, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia s-au împărtășit. Predica a fost precedată de un minunat concert de colinde.

Cel dintâi praznic împărătesc cu data fixă, în ordinea cronologică a vieții Mântuitorului, este Nașterea, numită în popor și Crăciunul.

La 25 decembrie, este sărbătoarea anuală a nașterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos.

Citește și Pastorala de Crăciun 2015| Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, de sărbători: „Hristos Se naşte, slăviţi-L! Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L!”

[nggallery id=1474]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea