Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Sute de albaiulieni prezenți, sâmbătă, la Marșul pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la Marșul pentru viață 2018 organizat, sâmbătă, la Alba Iulia. Acesta s-a desfășurat începând cu ora 15.00, pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Tricolorului – Str. Mihai Viteazul.

Evenimentul a fost organizat în 13 localități (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni, Cugir, Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Gurghiu și Deda). În municipiul Alba Iulia, manifestarea a început de la ora 15:00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând apoi următorul traseu Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Piața Unirii (traversare zona Pasaj) – Parcul Unirii –Piața Tricolorului – Str. Mihai Viteazul. Participanții la marș au staționat pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, unde a avut loc un scurt moment de rugăciune, după care au fost rostite două mesaje din partea reprezentanților cultelor implicate și un moment artistic.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

YouTube video

[nggallery id=5340]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea