FOTO / VIDEO Știrea Ta: Îndiguiri de mântuială în zona în care au avut loc INUNDAȚIILE devastatoare de la Cricău

În vara anului trecut, sute de case din județul Alba au fost inundate, avariate sau distruse de viituri. De asemenea, sute de hectare de culturi au fost compromise și mai multe drumuri s-au surpat.

Una dintre localitățile în care s-au înregistrat inundații devastatoare a fost și Cricău. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba au ajuns atunci la concluzia că un volum atât de mare de apă pe cursul pârâului de la Cricău se atinge o dată la 150 de ani.

Se pare că lucrările de îndiguire nu s-au făcut la fel de bine în toată localitatea. 11 familii sunt nemulțumite de felul în care  autoritățile și-au făcut treaba.

”Un număr de 11 famili din localitatea Cricău, mai exact de la Podul lui Grigore în jos, sunt indignate de modul în care se fac lucrările de îndiguire. În aproape toată localitatea s-au făcut diguri de beton. Pentru cele 11 familii s-a preferat o altă soluţie, una de mântuială… În fundul grădinilor acestora s-a îndiguit fără să se toarne beton! În urma fenomenului de îngheţ-dezgheţ pământul începe să se rupă şi se duce în vale. Cetăţenii în cauză se întreabă pe bună dreptate de ce nu se face îndiguirea cu beton până la capătul satului, pentru ca şi ei sunt plătitori de taxe şi impozite, mai ales că lucrările de îndiguire a văii sunt finanţate de Apele Române. Oamenii cer să fie trataţi la fel ca restul cetăţenilor comunei şi speră într-o rezolvare urgentă a acestei probleme, pentru că vor veni ploile de primăvară şi le este teamă sa nu aibă parte de o nouă situaţie precum cea de anul trecut, când Cricăul a fost grav afectat de furia naturii. Familiile în cauză roagă reprezentanţii Prefecturii Alba să vină la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a dispune măsurile care să impun, accentuând asupra necesităţii unui tratament egal pentru toţi cetăţenii comunei Cricău”, ne-a scris un citititor al ziarulunirea.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...