Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO / VIDEO Știrea Ta: Îndiguiri de mântuială în zona în care au avut loc INUNDAȚIILE devastatoare de la Cricău

Ziarul Unirea

Publicat

în

În vara anului trecut, sute de case din județul Alba au fost inundate, avariate sau distruse de viituri. De asemenea, sute de hectare de culturi au fost compromise și mai multe drumuri s-au surpat.

Una dintre localitățile în care s-au înregistrat inundații devastatoare a fost și Cricău. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba au ajuns atunci la concluzia că un volum atât de mare de apă pe cursul pârâului de la Cricău se atinge o dată la 150 de ani.

YouTube video

Se pare că lucrările de îndiguire nu s-au făcut la fel de bine în toată localitatea. 11 familii sunt nemulțumite de felul în care  autoritățile și-au făcut treaba.

”Un număr de 11 famili din localitatea Cricău, mai exact de la Podul lui Grigore în jos, sunt indignate de modul în care se fac lucrările de îndiguire. În aproape toată localitatea s-au făcut diguri de beton. Pentru cele 11 familii s-a preferat o altă soluţie, una de mântuială… În fundul grădinilor acestora s-a îndiguit fără să se toarne beton! În urma fenomenului de îngheţ-dezgheţ pământul începe să se rupă şi se duce în vale. Cetăţenii în cauză se întreabă pe bună dreptate de ce nu se face îndiguirea cu beton până la capătul satului, pentru ca şi ei sunt plătitori de taxe şi impozite, mai ales că lucrările de îndiguire a văii sunt finanţate de Apele Române. Oamenii cer să fie trataţi la fel ca restul cetăţenilor comunei şi speră într-o rezolvare urgentă a acestei probleme, pentru că vor veni ploile de primăvară şi le este teamă sa nu aibă parte de o nouă situaţie precum cea de anul trecut, când Cricăul a fost grav afectat de furia naturii. Familiile în cauză roagă reprezentanţii Prefecturii Alba să vină la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a dispune măsurile care să impun, accentuând asupra necesităţii unui tratament egal pentru toţi cetăţenii comunei Cricău”, ne-a scris un citititor al ziarulunirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea