Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: “Steagul Unirii Diasporei cu țara “ ajunge pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Un banner cu 100 de stegulețe din țările un trăiesc români, însoțește tricolorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Steagul Unirii Diasporei cu țara “ ajunge pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Un banner cu 100 de stegulețe din țările un trăiesc români, însoțește tricolorul.

„Venim la Alba Iulia pe 1 Decembrie cu “ STEAGUL UNIRII DIASPOREI CU ȚARA “ și bannerul pe care sunt cusute 100 de țări unde se află românii noștri la muncă!

Am dori din suflet “ UNIREA ÎN DIVERSITATE “ cât mai rapidă a românilor de peste tot și avem nevoie de cât mai mare chemare!”, scrie pe pagina de facebook a evenimentului.

Steagul Unirii Diasporei cu România a fost conceput în cadrul proiectului de organizare a Marșului Centenarului, de la München!

Rolul și obiectivul lui este UNIREA tuturor forțelor diasporene în lupta pentru înlăturarea de la putere a clasei politice actuale, pentru nerespectarea programelor de guvernare, corupție și incompetență.

Tricolorul a fost realizat manual, concentrând mult sacrificiu, dragoste și abnegație, de către Elena Preser, din Ancona, Italia.

https://www.youtube.com/watch?v=eKJPF81aHAU&feature=youtu.be

Are lungimea de 7,5 metri și lățimea de 4,5 metri. Pe mijloc este inscripționat Romania 1918-2018: „Este suficient de amplu pentru a ne strânge pe toți în jurul său, fiecare cu gândurile și speranțele sale, suficient de încărcat cu emoția evenimentului celebrării a 100 de ani de ROMÂNIA, pentru a ne uni!

Tricolorul Unirii, așa cum l-am intitulat noi din DUAR, va fi prezent la ALBA IULIA pe 1 Decembrie, locul unde s-a scris istoria Unirii, locul înfăptuirii unui vis!”, spun românii din diasporă.

Tricolorul va fi în compania Cristinei Rădulescu, strănepoata celei ce a țesut steagul moților în 1918, Valeria Andres. Alături de Cristina vor fi și alți membri DUAR, cetățeni simpli și activi, cu dragoste de patrie! O să-i cunoașteți personal la Alba Iulia, alături de “Steagul Unirii Diasporei cu țara“.

Călătoria “Steagului Unirii Diasporei cu Țara” va continua peste tot în lume, acolo unde trăiesc comunități de români.

Va fi însoțit de jurnalul său, în care fiecare poate să scrie impresii despre unire și despre locul prin care trece tricolorul.
Banner-ul cu cele 100 de stegulețe ale statelor lumii unde trăiesc comunități de români, însoțește tricolorul.

„Alba Iulia este primul oraș din România unde poposesc pe 1 Decembrie, periplul și rolul Steagului și nu se va opri până când ne va uni pe toți pentru îndeplinirea obiectivului nostru, UNIREA ÎN DIVERSITATE!

Români haideți să ne luăm țara înapoi! Veniți la UNIRE! Costumele populare din regiunea voastră și tricolorul sunt armele cele mai demne pe care le putem purta pe 1 Decembrie, bine-nțeles și multă dragoste de țara! Vă așteptăm cât mai numeroși!”, spun inițiatorii proiectului.

[nggallery id=6492]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea