Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto/Video: Spectacol aniversar realizat de Cupru Min SA Abrud, dedicat Centenarului Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

La mai puțin de 3 săptămâni înainte de ziua când noi, românii, vom serba împlinirea a 100 de ani de la cel mai important moment din istoria țării, Cupru Min SA Abrud a organizat un spectacol aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri, susținut de un ansamblu de cântăreți vocali și instrumentali amatori din cadrul acestei societăți, alături de alți artiști invitați pentru acest eveniment. Acesta s-a desfășurat în aer liber la o altitudine de peste 1100 de metri și este amplasat într-un punct de belvedere amenajat special, de unde se poate vedea întreaga carieră de la Roșia Poieni – locul unde se află cea mai mare rezervă de minereu de cupru a țării noastre.

Având ca spectatori actuali, foști angajați din cadrul societății cât și invitați din zonă, întreg evenimentul a fost filmat de o echipă a televiziunii naționale coordonată de moderatorul Ioan Cristian Ţăran, iar în perioada din jurul datei de 1 decembrie va fi prezentat pe TVR 3 și TVR Târgu Mureș în cadrul unor emisiuni speciale dedicate Zilei Naționale a României. De asemenea, printre invitați s-au regăsit oficialități din orașul Abrud și alte localități învecinate, cât și conducerea Asociației „Baia Domnilor” din comuna Bucium, cu această ocazie fiind prezentată o expoziție de flori de mină și câteva cărți dedicate mineritului din zona Apusenilor.

YouTube video

Evenimentul a debutat cu un mesaj adresat de către conducerea societății din Abrud și a Asociației „Baia Domnilor”, iar apoi a continuat cu piesele interpretate de grupul „Țarina” al Cupru Min SA Abrud, majoritatea mineri care cântau cu o pasiune și o energie atât de mare încât păreau că vor să mute Munții Apuseni din loc.

YouTube video

Alături de aceștia a venit să interpreteze apoi mai multe piese renumita interpretă de muzică populară Veta Biriș care a realizat împreună cu grupul „Țarina” un album de muzică populară dedicat Centenarului ce a fost lansat cu această ocazie, iar un merit deosebit în această colaborare fructuoasă l-a avut directorul tehnic al Cupru Min Sa Abrud, Gheorghe Chindriș. Totodată, în calitate de invitați au mai cântat în spectacol artiștii locali Mirela Mănescu și Nicolae Tuhuț, iar pe ritmul cântecelor populare ardelenești au dansat un grup de elevi din Abrud, coordonați de profesoara Mirela Danciu.

Spectacolul dedicat tuturor românilor a fost realizat de către Cupru Min Abrud în scopul de a aniversa Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri, această societate de stat din subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri deținând dreptul de exploatare pentru circa 60% din rezervele naturale de cupru ale României. Compania este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase, iar în anul 2017 a înregistrat o producție de concentrat de cupru de 38.162 de tone. Datorită rezultatelor economice deosebite, societatea a fost apreciată săptămâna trecută la gala „Topul Național al Firmelor” (TNF), ediția a XXV-a, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), unde a obținut premiul I la categoria „Industrie – Întreprinderi Mari – Extracția altor minereuri metalifere neferoase”.

Ovidiu CULDA 

[nggallery id=6404]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză Elevul sergent Flavius Taflan (clasa a XI-a) a reușit să fie din nou în topul Olimpiadei de Limba Franceză, faza județeană, unde a obținut Premiul I și calificarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea