Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Șofer din Alba, depistat de către polițiști în timp ce folosea telefonul mobil, la volan. S-a ales cu avertisment și 4 puncte de penalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 17 martie, polițiștii din Alba Iulia au depistat, în trafic, un șofer care s-a abătut de la normele și prevederile codului rutier, astfel conducătorul auto, care vorbea la telefon în timp ce conducea, a fost sancționat cu avertisment și 4 puncte de penalizare.

Folosirea telefonului mobil și a altor dispozitive electronice de comunicare sau divertisment, în timpul mersului, reprezintă unul dintre principalii factori de distragere a atenției pentru conducătorii de vehicule, constituind o reală problemă pentru siguranța rutieră, prin amploare și frecvență.

YouTube video

Reamintim că, nerespectarea prevederilor se va sancționa cu patru puncte de penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă. Vor fi sancționați cu amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

În plus, titularul unui permis de conducere, care încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, având în vedere că în acest caz gradul de pericol social crește.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea