Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Serbările Zăpezii, la Domeniul Schiabil Șureanu: Concursuri de schi, snowboard și snowmobile, foc de tabără și muzică bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câteva sute de turiști au fost prezenți în acest sfârșit de săptămână la Serbările Zăpezii de la Domeniul Schiabil Șureanu, în județul Alba. Manifestările au cuprins concursuri, coborâri ale schiorilor profesioniști cu torțe în mâini, foc de tabără și artificii. 

Cea de-a cincea ediție a Serbărilor Zăpezii de la Domeniul Schiabil Șureanu a început vineri, cu foc de tabără și petrecere în aer liber, iar sâmbătă au fost programate concursuri de schi, snowboard și snowmobile, cei mai buni fiind premiați.

Organizatorii au oferit de dimineața până seara show muzical pe pârtie cu DJ Paul, jocuri multiple, foc de tabără, iar la finalul serii artificii. Probabil unul dintre cele mai spectaculoase momente a fost coborârea schiorilor profesioniști cu torțe în mâini la lăsarea întunericului.

Sărbătoarea se încheie duminică la prânz.

În Munții Șureanu, unde altitudinea maximă este 2.010 metri, au fost amenajate opt pârtii, care au o lungime de unsprezece kilometri, șase dintre acestea fiind deschise în prezent. Acestea sunt dotate cu instalații pe cablu, teleschi și telescaun.

Stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste 50 de centimetri grosime, iar cel din afara pârtiilor, circa 150 de cm. Întrucât a nins din abundență în ultimele zile, zăpada este încă proaspătă, afânată, ușor de abordat pe schiuri sau snowboard.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanța de la Sebeș este de 82 de kilometri, care poate fi parcursă în circa două ore.

O altă stațiune de schi în județul Alba este Arieșeni, în Munții Apuseni, unde sezonul continuă cu succes după ninsorile din ultimele zile, care au crescut considerabil stratul de zăpadă pe pârtii.

 

[nggallery id=3408]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea