FOTO, VIDEO| Satul românesc sfărâmat de greutatea convoaielor cu lemne

Vă aduceți aminte de Mihai Gabriel de la Oarda și pedeapsa exemplară aplicată de Poliția Locală Alba Iulia pentru curajul acestuia de a veni în consiliul local să critice administrația? Metoda de intimidare a funcționat perfect pentru toți cei ce ar mai fi avut îndrăzneala să critice stăpânirea penelistă care sufocă județul Alba de 30 de ani ascunzându-se sub diferite pseudonime.

În ultimele săptămâni zeci de camioane, încărcate cu tonaje peste dublul cantității admise de restricțiile afișate, zguduie din temelii casele din mai multe sate și comune ale județului Alba. Încărcate cu lemnul obținut din „Tăierea la Ras”, aplicată mai multor versanți din M-ții Trascăului”, convoaiele cu lemne pleacă din Bucerdea Vinoasă și se revarsă spre Alba Iulia trecând prin satele Craiva, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Șard și evident cartierul Micești al orașului Alba Iulia.

ELIT

Oamenii sunt atât de înspăimântați de repercursiunile ce s-ar putea răsfrânge asupra lor încât acceptă de ani de zile, cu obediență, zdrobirea din temelie a ceea ce au primit în dar de la moșii și strămoșii lor, adică a cășii părintești.

Mihail David - 2020

Imaginile video și foto reprezintă nivelul de distrugere atins de fenomenul descris mai sus. Drama este una complexă, în care se îmbrățișează neputința unora, cu răutatea altora cu o violență parcă mai aspră ca cea din perioada comunistă.

Mircea Trifu, consilier A.N.A.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Paduraru 13 mai 2020 at 7:21

Exista strazi din Sebes care asteapta de mai bine de un an ca primaria sa interzica accesul camioanelor supraincarcate cu lemne care naruie casele si soselele !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...