Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Sala de concerte de la Liceul de Arte din Alba Iulia, INAUGURAT de autorități. Are 140 de locuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 26 martie, în jurul orei 12:30 va avea loc inaugurarea sălii de concerte din cadrul Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

După 30 de ani de funcționare, Liceul de Arte „Regina Maria” din municipiul Alba Iulia va beneficia de o sală de concerte.

Liceul a fost înființat în anul 1990, iar până la momentul actual a fost folosită sala de sport, după programul orelor de curs, ca sală pentru repetiții, audiții sau concerte.

YouTube video

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele: „Mă bucur mult că am avut ocazia să inaugurăm sala de festivități a Liceului de Arte „Regina Maria”. Povestea a început cu patru ani de zile în urmă, când, printr-o hotărâre a Consiliului Local, s-a cumpărat o clădire existentă, pe jumătate finisată, de la fosta Școală Română de Afaceri, dacă nu mă înșel, clădire pe care am dat-o spre folosință Liceului de Arte, știind nevoia de spații pentru elevii liceului, având în vedere că este un liceu vocațional, era nevoie de mult mai multe spații decât avea liceul în dotare. Nu aveau o sală de festivități.

Astăzi, după eforturi conjugate, autoritate locală, conducătorii instituției, constructori, am reușit să inaugurăm și această sală de festivități, cu o capacitate de 140 de locuri. Mă bucur enorm de mult că am reușit acest lucru, pentru ca atunci când vom reveni la viața normală de dinainte de pandemie, sunt convins că în această sală vor avea loc evenimente culturale de calitate.

YouTube video

Dezideratul nostru este să ajutăm cât mai mult și să investim în învățământ, în tineret, în așa fel încât tinerii noștri să aibă rezultate notabile, să meargă la școlile superioare cât mai pregătiți și, de ce nu, lucru pe care l-am spus de atâtea ori, să se reîntoarcă la Alba Iulia.”

La rândul său, directorul unității, Chiciudean Ioan, a transmis următoarele: „Vreau să mulțumesc autorităților locale, Primăriei Municipiului Alba Iulia, domnul Inspector Școlar General pentru că ei, la acel moment, în 2019 făceau parte din Consiliul Local și au votat pentru ca și această clădire să fie cumpărată pentru Liceul de Arte „Regina Maria”, pentru că am avut niște probleme.

Noi nu avem sală de sport, acum avem sală de concerte, dar din 1990 până la această dată, noi aveam o singură sală, care era folosită până la ora 15:00 sală de sport, iar după ora 15:00 se scoteau saltelele și băncile afară și era folosită ca sală de repetiții, concerte, audiții. Dar astăzi, ne bucurăm de o sală de concerte cu 140 de locuri și lucrul acesta contează foarte mult pentru elevii noștri, pentru că pot să își desfășoare activitatea atât la repetiții, concerte, recitale.”

Astfel, elevii care studiază la acest liceu vor beneficia în sfârșit de o sală în care talentul lor va fi expus în fața colegilor.

[nggallery id=8134]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea