Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| „Retroparada Toamnei” 2022, la Alba Iulia: Bijuterii pe patru roți la parada automobilelor de epocă „Coroana Unirii – 100 de ani de istorie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 „Retroparada Toamnei” 2022, la Alba Iulia: Bijuterii pe patru roți la parada automobilelor de epocă „Coroana Unirii – 100 de ani de istorie”

Cu pricejul sărbătoririi Centenarului Încoronării, Retromobil Club România îi răsfață pe pasionații de vehicule istorice din Alba și nu numai cu un nou și mult așteptat eveniment. Zeci de mașini

Astfel, cu ocazia centenarului Marii Încoronari a Regelui Ferdinad I la Alba Iulia, Retromobil Club România și RCR Filiala Alba și Hunedoara, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, organizează astăzi în cetatea bastionară Alba Carolina, Retro Parada Toamnei sub genericul ”100 de ani de istorie – Centenarul Marii Încoronări 1922 – 2022.”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

YouTube video

Citește și: 13-16 octombrie 2022: Centenarul Încoronării, la Alba Iulia. Foc de artificii de zi, paradă cu torțe, concerte și primirea Familiei Regale. PROGRAM

Mașinile de odinioară vor putea fi admirate în Piata Custozza între orele 10-14. LA eveniment participă membrii RCR care dețin vehicule cu stare tehnică și aspect corespunzător și care au cel puțin 35 de ani.

Menirea acestui tip de evenimente este, după cum spune de fiecare dată Președintele Filialei Alba Iulia a Retromobil Club România, Colonel inginer ( r ) Mircea Ștefan GRAVA, de a întreține pasiunea „pentru că nu deții un automobil de epocă doar ca să-l ții în garaj și să-l îngrijești, să-l lustruiești… Trebuie să te bucuri de el și prezentîndu-l altora. E o satisfacție pentru noi să dăm viață acestor mașini”.

După normele Federației Internaționale FIVA (la care ne-am aliniat și noi), un automobil de epocă trebuie să aibă cel puțin 30 de ani vechime, să fie în perfectă stare de funcționare și să fie corespunzător din punct de vedere estetic (să nu aibă rugină sau alte probleme tehnice și estetice). El trebuie omologat de o comisie formată din specialiști.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea