FOTO/ VIDEO: Protest spontan la AJPIS Alba. Funcționarii sunt nemulțumiți că nu au primit majorări salariale iar instituția are un mare deficit de personal comparativ cu volumul de muncă

Paul Voicu - Primar 2020

Angajații AJPIS Aba au întrerupt, marți, lucrul și au ieșit în fața instituției. Funcționarii se plâng că Ministerul Muncii este singurul care nu a aplicat Legea salarizării și nu a operat majorări salariale, la fel ca în instituțiile din subordinea altor ministere. Ei spun că își vor cere drepturile în instanță.

ELIT

”Cerem mărirea salariilor, solicităm personal în plus. Ministerul Muncii este cu salariul cel mai mic comparativ cu alte ministere, iar în cadrul Ministerului Muncii noi avem cele mai mici salarii”, a declarat Ancuța Pârvan.

Mihail David - 2020

Potrivit funcționarilor de la AJPIS Alba, revendicările protestului de astăzi sunt:

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

– Egalizarea salarială pe familia ocupațională din cadrul ANPIS.
– Această situație a inechității salariale este rezultată din aplicarea deciziei CCR nr. 794/15.12.2016 și nerezolvată prin legea unică a salarizării nr. 153/2017, care a creeat o și mai mare discriminare.
– Aplicarea unitară la nivelul agențiilor teritoriale pentru plăți și inspecție socială, a prevederilor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 794/15.12.2016.
– O situație aparte este modificarea cuantumului salariului de bază pentru funcția de inspector social grad superior cu gradatia 4, care este mai mare decât cuantumul aferent gradatiei 5. Un spor acordat în baza unei hotarari judecatoresti ar trebui acordat tuturor salariatilor care ocupă aceeasi functie publica avand acelasi grad, gradația nefiind un element care defineste atributiile unei functii publice.
– Prin OUG nr. 57/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobată prin OUG nr. 20/2016 s-a aplicat eliminarea inechitatilor în materie de salarizare în raport cu nivelul studiilor și al activității profesionale prestate a personalului bugetar și a discrepanțelor rezultate din neaplicare în integralitate a personalului bugetar, iar prin Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 794/15.12.2016, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 3¹ alin.(1¹) – (14) din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se reintroduc aceste inechități, cauzand diferențieri substanțiale.
– Astfel, în momentul de față, deși toate instituțiile aflate în subordinea MMJS ar trebui să aibă aceleași salarii, personalul agențiilor teritoriale de plăți și inspecție socială are cel mai mic salariu de bază.
– Acordarea majorării de 15% pentru complexitatea muncii prevăzută de Legea nr. 153/2017.
– AJPIS Alba, ca și serviciu public deconcentrat nu a beneficiat de nici o majorare salarială din data de 01.12.2015 (Legea nr. 293/2015), iar din data de 01.08.2016 au beneficiat doar cei cărora s-a aplicat prevederile O.U.G. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.
– Suplimentarea numărului de posturi din organigramă. Personalul existent raportat la volumul de muncă, respectiv la beneficiile acordate, fiind insuficient. Menționăm că în cadrul agenției, lunar, se efectuează plăți pentru un număr mediu de 119.000 de beneficiari, în sumă de 20.600.000 lei.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba este organizată şi funcţionează în baza O.U.G. nr. 113/2011 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu modificările și completările ulterioare, precum și în baza HG nr. 151/2012 privind aprobarea Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu modificările ulterioare.

A.J.P.I.S. Alba este serviciu public deconcentrat cu personalitate juridică, aflat în subordinea directă a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba, în calitate de reprezentant în teritoriu al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, respectiv al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, are misiunea de a asigura în teritoriu aplicarea unitară a prevederilor legislative în vigoare în domeniul beneficiilor sociale și a programelor de servicii sociale, în domeniul inspecţiei sociale, formare profesională a adulților dar şi pe aceea de a promova la nivel judeţean principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în toate domeniile societăţii româneşti

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

luviy 12 decembrie 2017 at 15:57

Ancuța, back off. Inca nu v a verificat nimeni banii făcuți din asocierea cu tot felul de aplicanți de fonduri europene. Dar firmele care formează profesional, si cu care va lipiți de alții. In frunte cu seful vostru. Măriri? Poate la bust.

Majoratu 12 decembrie 2017 at 17:13

Majorari salariale? De unde ? Ati inceput sa cotizati mai mult la buget? Sau tot pe spatele firmelor particulare care nu-si permit sa tina pasul cu salariile voastre nesimtite?
Nu va e rusine? Haideti in privat, sa vedeti cat castigati si cat platiti dari la stat ! Si apoi sa cititi in ziar ca niste capre de la stat vor majorari salariale din buzunarul vostru subtire de la privat.
Oare v-a crescut productivitatea? Sau ce anume ar justifica majorarile astea salariale? Sau asa e moda?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...