Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Protest al revoluționarilor din Alba, la comemorarea a 28 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989 – ”Păcat de sângele vărsat!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

YouTube video

Șase revoluționari au protestat, joi, la Alba Iulia, nemulțumiți că ”țara este condusă banditește”, iar legile Justiției sunt modificate astfel încât ”indivizii care au jefuit-o să scape de consecințele penale”. Ei susțin că statul de drept, justiția și democrația sunt în doliu.
 
Revoluționarii au protestat pe treptele Prefecturii Alba, înainte de manifestările dedicate Revoluției Române de la Alba Iulia, și au venit cu steaguri tricolore pe care erau prinse benzi negre, în semn de doliu, dar și cu pancarte pe care scria ”21 decembrie 2017: Statul de drept, în doliu. Păcat de sângele vărsat”, ”Democrația, în doliu”, ”Justiția, în Doliu”.   
Mihai Babițchi, unul dintre protestatari, a declarat, presei, că ”ceea ce se întâmplă cu statul de drept” i-a determinat pe câțiva dintre revoluționari să protesteze.  
”Purtăm steagul Revoluției în bernă după cum vedeți. Statul de drept pe care noi l-am visat a devenit un stat mafiot. Țara este condusă banditește de o cohortă de politicieni penali care își bat joc de idealurile Revoluției. Așa ne-am dat seama încet, încet, că Revoluția este ucisă. Idealurile Revoluției sunt înmormântate. O clică comunisto-securistă a pus mâna imediat pe puterea din stat și a adjudecat bogățiile statului, puterea politică și după aceea puterea economică. Ei decid astăzi destinele noastre și destinele poporului român și este trist pentru România. Îmi amintesc că pe aceste trepte în dimineața zilei de 22 decembrie la ora 8.00 am promis visul nostru din acea noapte, că în România va domni libertatea, dreptatea, justiția, va exista un stat de drept, va fi promovată numai competența profesională, inteligența și nu clientelismul politic cum se întâmplă astăzi. Găsim în funcții de conducere ale statului, în funcții de conducere ale unor instituții și administrații de stat, neveste, amante, colegi de școală neisprăviți, care au o singură calitate, sunt ”Yes man”, execută cu religiozitate ordinele acestor bandiți care conduc țara”, a spus Mihai Babițchi.
De asemenea, revoluționarul a afirmat că înainte de a ieși în stradă, oamenii trebuie să iesă la vot.
”Legile Justiției sunt modificate în așa fel încât indivizii care au jefuit țara să scape de consecințele penale ale faptelor lor. Asta se întâmplă sub ochii noștri și noi tăcem, asistăm neputincioși. Cred că strada va putea să îi învingă. Noi toți, nu o mână de oameni. Am decis să fim prezenți la acest protest mut câțiva dintre revoluționarii care în noaptea respectivă am bătut străzile orașului sub amenințarea automatelor, gândind că după fiecare colț de stradă poate să apară ca în Timișoara sau alte orașe sistemul de represiune, securitatea sau armata, să tragă în noi”, a mai spus Babițchi.
De asemenea, el a conchis că toți suntem vinovați că ”țara este condusă banditește”.

[nggallery id=5041]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea