FOTO/ VIDEO: Protest al revoluționarilor din Alba, la comemorarea a 28 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989 – ”Păcat de sângele vărsat!”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Șase revoluționari au protestat, joi, la Alba Iulia, nemulțumiți că ”țara este condusă banditește”, iar legile Justiției sunt modificate astfel încât ”indivizii care au jefuit-o să scape de consecințele penale”. Ei susțin că statul de drept, justiția și democrația sunt în doliu.
 
Revoluționarii au protestat pe treptele Prefecturii Alba, înainte de manifestările dedicate Revoluției Române de la Alba Iulia, și au venit cu steaguri tricolore pe care erau prinse benzi negre, în semn de doliu, dar și cu pancarte pe care scria ”21 decembrie 2017: Statul de drept, în doliu. Păcat de sângele vărsat”, ”Democrația, în doliu”, ”Justiția, în Doliu”.   
Mihai Babițchi, unul dintre protestatari, a declarat, presei, că ”ceea ce se întâmplă cu statul de drept” i-a determinat pe câțiva dintre revoluționari să protesteze.  
”Purtăm steagul Revoluției în bernă după cum vedeți. Statul de drept pe care noi l-am visat a devenit un stat mafiot. Țara este condusă banditește de o cohortă de politicieni penali care își bat joc de idealurile Revoluției. Așa ne-am dat seama încet, încet, că Revoluția este ucisă. Idealurile Revoluției sunt înmormântate. O clică comunisto-securistă a pus mâna imediat pe puterea din stat și a adjudecat bogățiile statului, puterea politică și după aceea puterea economică. Ei decid astăzi destinele noastre și destinele poporului român și este trist pentru România. Îmi amintesc că pe aceste trepte în dimineața zilei de 22 decembrie la ora 8.00 am promis visul nostru din acea noapte, că în România va domni libertatea, dreptatea, justiția, va exista un stat de drept, va fi promovată numai competența profesională, inteligența și nu clientelismul politic cum se întâmplă astăzi. Găsim în funcții de conducere ale statului, în funcții de conducere ale unor instituții și administrații de stat, neveste, amante, colegi de școală neisprăviți, care au o singură calitate, sunt ”Yes man”, execută cu religiozitate ordinele acestor bandiți care conduc țara”, a spus Mihai Babițchi.
De asemenea, revoluționarul a afirmat că înainte de a ieși în stradă, oamenii trebuie să iesă la vot.
”Legile Justiției sunt modificate în așa fel încât indivizii care au jefuit țara să scape de consecințele penale ale faptelor lor. Asta se întâmplă sub ochii noștri și noi tăcem, asistăm neputincioși. Cred că strada va putea să îi învingă. Noi toți, nu o mână de oameni. Am decis să fim prezenți la acest protest mut câțiva dintre revoluționarii care în noaptea respectivă am bătut străzile orașului sub amenințarea automatelor, gândind că după fiecare colț de stradă poate să apară ca în Timișoara sau alte orașe sistemul de represiune, securitatea sau armata, să tragă în noi”, a mai spus Babițchi.
De asemenea, el a conchis că toți suntem vinovați că ”țara este condusă banditește”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

mandolina 21 decembrie 2017 at 9:40

Cei din poza de mai sus sunt doar PARVENITI nu revolutionari. Adevaratii revolutionari din 89 nu au stat cu mana intninsa, ca acesti escroci, dupa tot felul de scutiri de impozite si pensii de revolutionar. Asta ca sa nu mai spunem lumii, care nu stie, ca patru dintre caricaturile de mai sus au fost (si poate mai si sunt) membrii PDL.

marius 21 decembrie 2017 at 11:05

In 22 am fost si eu in fata Prefecturii. Am fost cu miile.
Putini au profitat de pe urmele revolutiei. Cei care au profitat ne dau lectii de patriotism. Mai usor domnule Babitchi, nu esti cel mai in masura sa ne dai lectii. Priveste-ti trecutul si apoi vorbeste.
Calitatea de traseist politic iti da orice drept. Cu ce esti mai bun decat altii. Termina odata cu politicianismul ieftin. Nu e cazul sa-l pupi pe Lazar. E sufucient ca-i lustruiesti pantofii.
Nu ti-a dat nimeni niciun leu ca sa iesi in strada, ti-a dat statul sute de mii de lei dupa revolutie si avantaje cu nemiluita. Un adevarat revolutionare lupta pentru o cauza, nu pentru beneficii. el;e vin in mod firesc si in vfavoarea tuturor.
Ce noua revolutie, poate voua revolutie.
Nu ne mai spune noua pe cine sa votam. Nu suntem idioti.
Pas pa.

dolfi 21 decembrie 2017 at 11:38

Ce cîcat ati pazit? Pe Iliescu si gashca lui sa fure si sa distruga Romania? Pai un revolutionar adevarat nu se lasa pana cand obtine libertatea si pana cand nu face pe toti cei vinovati de suferinta sa sa plateasca!
Voi ce-ati facut? V-ati rasculat ca sa primiti indemnizatii?

Pp 21 decembrie 2017 at 12:03

Respect!

LucuC 21 decembrie 2017 at 12:14

Procurorii care au verificat documentele din dec 89 au ajuns la concluzia ca atunci a fost lovitura de stat. In aceste conditii mai avem „revolutionari”? Nu ar trebui ca acestor impostori sa li se ia toate drepturile nemeritat obtinute?

dolfi 21 decembrie 2017 at 14:50

ba da, ar trebui sa fie si obligati sa dea inapoi ce-au primit aiurea.

Mai Quacimodo, mai mare derbedeu ca tine, nu a avut si nu va avea Alba-Iulia "suhan"! 21 decembrie 2017 at 12:28

Mai Quacimodo, mai mare derbedeu ca tine, nu a avut si nu va avea Alba-Iulia „suhan”!

A fost pe treptele..... 21 decembrie 2017 at 13:19

Am trecut pe langa treptele>prefecturii in 89< dar nu erau mii de albaiuleni cum scriu unii,ci pana la 100,spunea Sasu puscariesul…..Cei care ati luat puterea trebuia sa faceti debalasarea de securisti ,militieni,secretari de partid….dar nu ati facut nimic,ci doar pentru voi !Cu cine v-ati batut,luptat de ati ajuns revolutiionari…?

ronin 21 decembrie 2017 at 14:31

nu conteaza cine sunt oamenii astia…doar ca sunt prea putini ei care au totusi atitudine…in conditiile in care merg lucrurile cu justitia ar trebui sa fie inca 20 000 cu ei.
multi pupincuristi de comunisti mai sunt…smecheri de 2 lei, parveniti, care isi fura singuri caciula.
jenant de multi prosti exista…si mama lor e tot gravida.
Atitudinea e cea care lipseste cetatenilor romani cinstiti, care vor ca sa fie legea lege pentru toti.

T V 21 decembrie 2017 at 14:34

Fețe triste și obosite de atâtea succesuri….voi sunteți primii vinovați de anarhia ce domnește în spațiul carpato-dunărean că țară nu pare patria asta a patrihoților …

Gâgă 21 decembrie 2017 at 15:02

Parcă au în față plutonul de execuție ….

anonim 21 decembrie 2017 at 15:17

Parveniti sau nu, au dreptate!

RIP Justitia din Romania. Vesnica pomenire…

Corvin 21 decembrie 2017 at 16:50

Statu de drept, statu de stang , statu deageaba.

Comentariile sunt oprite