FOTO VIDEO| Proprietarii pensiunilor din Poarta Raiului au reabilitat, pe banii proprii, drumul spre Luncile Prigoanei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asociația proprietarilor de pensiuni din Poarta Raiului a reabilitat, pe cheltuiala proprie, drumul dintre Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, care dă bătăi de cap turiștilor, în fiecare sezon turistic. 

Gropile au fost astupate și s-a intervenit în zonele cele mai afectate, astfel încât acum drumul spre zona respectivă este rezonabil.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Drumul este administrat de Romsilva, după ce l-a preluat de la Consiliul Județean Alba și era practic abandonat, deși zona este una dintre cele mai frumoase din România.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În Poarta Raiului există mai multe pensiuni și cabane. De acolo pornesc o serie de trasee extrem de interesante: spre Vârful Șureanu, Vârful lu Pătru, Iezerul Șureanu și spre multe alte obiective turistice.

Iarna, drumul este aproape impracticabil. Nu este întreținut și accesul spre pârtiile de schi din zonă este problematic.

An de an, proprietarii de pensiuni încearcă să sensibiliteze administratorul drumului (fie că a fost vorba despre Consiliul Județean Alba, fie că este vorba despre Romsilva) să găsească o soluție pentru zonă.

În urmă cu câțiva ani, când în zonă nu era nici un spațiu de cazare, autoritățile județene au anunțat că acolo va fi construită o stațiune de schi modernă.

Între timp, anunțul nu s-a transformat nici măcar în proiect.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Radu Stefan 18 iulie 2020 at 17:25

Proprietarii pensiunilor din Prigoana ar face bine sa plătească taxa pentru gunoi.
Plătești o grămadă de bani sa stai la o pensiune și nu ai unde sa arunci gunoiul.
Îl iei cu tine acasa pt ca nu mai sunt pubele în toată Prigoana.
Ne mai miram ca sunt pline pădurile de peturi, pungi și sticle aruncate.

Comentariile sunt oprite