Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO VIDEO| Proprietarii pensiunilor din Poarta Raiului au reabilitat, pe banii proprii, drumul spre Luncile Prigoanei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația proprietarilor de pensiuni din Poarta Raiului a reabilitat, pe cheltuiala proprie, drumul dintre Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, care dă bătăi de cap turiștilor, în fiecare sezon turistic. 

Gropile au fost astupate și s-a intervenit în zonele cele mai afectate, astfel încât acum drumul spre zona respectivă este rezonabil.

Drumul este administrat de Romsilva, după ce l-a preluat de la Consiliul Județean Alba și era practic abandonat, deși zona este una dintre cele mai frumoase din România.

În Poarta Raiului există mai multe pensiuni și cabane. De acolo pornesc o serie de trasee extrem de interesante: spre Vârful Șureanu, Vârful lu Pătru, Iezerul Șureanu și spre multe alte obiective turistice.

YouTube video

Iarna, drumul este aproape impracticabil. Nu este întreținut și accesul spre pârtiile de schi din zonă este problematic.

YouTube video

An de an, proprietarii de pensiuni încearcă să sensibiliteze administratorul drumului (fie că a fost vorba despre Consiliul Județean Alba, fie că este vorba despre Romsilva) să găsească o soluție pentru zonă.

În urmă cu câțiva ani, când în zonă nu era nici un spațiu de cazare, autoritățile județene au anunțat că acolo va fi construită o stațiune de schi modernă.

Între timp, anunțul nu s-a transformat nici măcar în proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea