Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO, VIDEO| Prof. univ. dr. Pasquale Policastro – Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prof. univ. dr. Pasquale Policastro de la Universitatea Szczecin, Polonia, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Dr. Pasquale Policastro - Doctor Honoris Causa al UAB25Ceremonia s-a desfășurat în Amfiteatrul A9, iar decernarea titlului s-a făcut în urma propunerii departamentului de științe juridice ca o încununare a bunei colaborări între cele două universități.

Laudațio a fost prezentat de prof. Ioan Gânfălean, decanul Facultății de Drept.

Originar din Italia, și stabilit în Polonia, Pasquale Policastro se bucură de prestigiu în lumea juridică internațională, fiind una dintre cele mai importante personalități ale dreptului polonez și european, specialist în relații internaționale, distins cu multiple medalii și premii.

”Festivitatea de astăzi se înscrie în seria manifestărilor aniversare ale mediului academic albaiulian care marchează, în curând, împlinirea a 25 de ani de la înființarea Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Universitatea noastră este chemată, probabil, mai mult decât oricare altă instituție de învățământ superior din România, să dea măsura calității ei păstrătoare și promovare a valorilor autentice, ale științei, culturii și civilizației românești, fiind ferm așezată în tradiție și orientată spre a răspunde nevoilor imperative date de evoluția umanității contemporane. Acordarea titlului academic, doctor honoris cauza excelenței sale prof. univ. dr. Pasquale Policastro constituie pentru Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, un prilej de bucurie intelectuală și o mândrie. Prezența domniei sale confirmă colaborarea benefică și fructuoasă între Universitatea noastră și cea din Szczecin, Polonia”, a spus rectorul UAB, Daniel Breaz.

Evenimentul de decernare a titlului a fost precedat de conferința internațională “Law and its challenges – in socio-economic and administrative field” (Dreptul și provocările sale în domeniul socio-economic și administrativ) la care au participat specialiști din țară și străinătate.

[nggallery id=1199]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea