Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Prima seară a Festivalului Lions – Romantismul, la Alba Iulia. Interpreți valoroși de muzică clasică, în concert la Muzeul Principia

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lions10Prima seară a festivalului ”Lions – Romantismul” a adunat în interiorul Muzeului Principia din Piața Cetății Alba Carolina zeci de albaiulieni iubitori ai muzicii de cameră, care, timp de peste o oră, s-au bucurat de un concert excepțional, susținut de interpreți valoroși de muzică clasică.

Aflat la prima ediție, Festivalul de Muzică de Cameră  Lions Alba Iulia, ce are ca temă romantismul – curent muzical ce pune accentul pe originalitate și individualitate, pe exprimarea emoțiilor și pe libertatea experimentării, a debutat sâmbătă seara, cu începere de la ora 19.00.

Participanții au avut prilejul să se întâlnească cu interpreți consacrați de muzică clasică, precum pianistul de origine japoneză Tadashi Imai, violoncelistul clujean Titus Alexandru Tincu, violoniştii Elena Adiana Borz şi Mircea Lazăr şi pianistul albaiulian Ovidiu Pârjol și violistul Dan Liviu Cernat – dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena”, interpretând creații celebre ale literaturii muzicale universale aparținând compozitorilor George Enescu, Johannes Brahms și Felix Mendelssohn.

Evenimentul va continua duminică seara pentru iubitorii acestui gen muzical cu un alt concert cameral, în aceeași locație.

Prin acest festival, Clubul Lions Alba Iulia doreşte să contribuie la dezvoltarea culturală a oraşului Alba Iulia, considerând cultura ca fiind o parte importantă din viaţa oricărei comunităţi. Domeniile în care membrii organizaţiei albaiuliene desfăşoară activităţi de voluntariat sunt variate: sănătate publică, educaţie, sport, cultură. Clubul este parte componentă a organizaţiei Lions International, cea mai mare organizaţie non guvernamentală din lume, ce numără peste 1,4 milioane de membri.

Duminică, 6 noiembrie

Ora 19:00 / Muzeul Principia

  1. Serghei Rahmaninov, ”Vocalise” pentru Violoncel și Pian, Op.34, nr.14
  2. César Franck, Sonata în La major pentru Vioară și Pian
  3. Antonin Dvořák, Cvintet cu Pian, No.2, Op.81.

[nggallery id=2934]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea