Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Președintele Klaus Iohannis, la inaugurarea clubului de golf ce aparține proprietarului Transavia, Ioan Popa: Este o investiție unică în România

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Teleac, județul Alba, la inaugurarea clubului de golf în care proprietarul Transavia, Ioan Popa, a investit 15 milioane de euro, că prin facilitățile create România ajunge pe harta golfului mondial.

„Este o zi nu doar frumoasă, dar şi o zi importantă. Domnule Popa, vă felicit pentru această investiţie extraordinară. Îmi amintesc cu mare plăcere, acum câteva săptămâni, am vizitat această facilitate şi am rămas foarte impresionat. Aţi reuşit, domnule Popa, să realizaţi o investiţie unică în România. Şi spun acest lucru cu toată răspunderea”, a spus Klaus Iohannis.  

Președintele României a subliniat că investiția este unică din ”cel puțin două puncte de vedere”, fiind de părere că afacerea nu este destinată aducerii profitului.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

”Sunteți, domnule Popa, un om de afaceri de succes, ați construit o afacere românească de mare succes și v-ați decis să realizați această investiție din fonduri proprii, din fonduri private. Este un model, domnul Popa, și această investiție, pentru felul în care un om de afaceri din România poate să investească într-o facilitate, care nu este destinată aducerii profitului, este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de cazare, zonă de relaxare, un resort cum se spunea. Am căutat traducerea în limba română, nu se traduce exact. Deci, acest loc de întâlnire foarte frumos. Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat şi de apreciat. În al doilea rând și cred că acest lucru are la fel de multă importanță, acest teren de golf nu este unul oarecare. Este un teren de golf realizat cu foarte, foarte multă trudă, după un plan pe care, personal, îl găsesc extraordinar de bun și care se datorează în cea mai mare măsură domnului Popa. Este un teren care pentru foarte mulţi ani va pune golful, în România, pe o cu totul și cu totul nouă treaptă. Prin această facilitate, România realmente ajunge pe harta golfului mondial”, a mai spus Klaus Iohannis.

La rândul său, Ioan Popa, antreprenorul care a pus bazele Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a declarat că realizarea clubului de golf a implicat foarte multe costuri.  

„Eu în ultimii 26 de ani am investit câteva sute de milioane de euro în clădiri, spații tehnologice și pe care le-am retehnologizat, care depășesc o jumătate de milion de metri pătrați. Am ținut să vă spun treaba aceasta pentru că acest proiect, este proiectul care mi-a dat cea mai mare bătaie de cap din câte proiecte am realizat. Și o să mă și justific de ce. România nu are, la ora actuală, niciun teren de golf realizat după cerințele din domeniu, cele care sunt, sunt mai austere. Realizarea unui teren de golf implică niște costuri, specialiști și o muncă incredibilă pe care nu mi-aș fi putut-o imagina. Sigur, la asta mai concură și faptul că noi am dorit să facem asta într-un timp foarte scurt, am lucrat efectiv un an şi jumătate, câteva luni înainte am procedat la dărâmat de clădiri pentru că aici a fost o fermă de CAP, iar terenul pe care se află parcursul de golf acum a fost o exploatație de balast în care erau numai cratere, gunoaie, râul Mureș era poluat, iar pe marginea lui erau numai gunoaie. Deci am avut câteva luni să igienizăm zona și după aceea să trecem efectiv la realizarea terenului. Astfel trebuie să vă spun că atunci când vrei să faci un teren de golf trebuie să îţi pui foarte mulți bani deoparte şi să îţi întăreşti sistemul nervos. Sunt foarte fericit că am reuşit să realizez această investiţie, mi-aş fi dorit să o fac acum trei luni, să se întâmple ce se întâmplă astăzi, dar din diverse motive, care nu neapărat țin de noi, s-a întârziat trei luni investiția. Sper să vă placă această facilitate, sper ca mai mulţi oameni să se apuce de acest sport”, a spus Ioan Popa.

Theodora Golf Club, așa cum se numește investiția inaugurată, cuprinde cel mai modern de golf din România, dar şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la standardul de patru stele plus.

Terenul de golf se întinde pe 56 hectare cu 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 metri şi numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 şi 1 parcurs par 6, cel mai lung parcurs din Europa.

Clubul de golf cuprinde o suprafaţă totală de peste 62 hectare, din care cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 hectare), restul fiind ocupat de vilele complexului şi de alte facilităţi.

În arhitectura proiectului se găsesc 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, o sală de conferinţă, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar şi restaurantul fine dining.

În completarea facilităţilor de cazare, clubul deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă.

[nggallery id=4701]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. George Lăncrăjan, angajat al instituției, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe Vestea tristă a fost anunțată de către reprezentanții Consiliului Județean Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea