Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Plângere penală la DNA pe numele primarului Mircea Hava, pentru abuz în serviciu în formă continuată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tema acordării de facilități la transportul public din Alba Iulia, pentru elevi și studenți este mult mai ”fierbinte” decât s-ar crede și nu se rezumă doar la respingerea proiectului de Hotărâre CL propus spre aprobare în ședința de azi. Chiar dacă, la nivel de administrație locală subiectul pare să fi fost închis, după respingerea inițiativei în urma votului consilierilor, ”bătălia” va continua și nu oricum, prin plângeri la DNA Alba și contestații în instanță.

Andrei Popa, fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba, a declarat, vineri, că zilele trecute a depus la DNA o plângere penală pe numemle primarului Mircea Hava, pntru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu intenție directă, în formă continuată și împotriva mai multor subiecți pasivi.

plangere-penala

El a mai anunțat că va formula, luni, o altă plângere penală pe numele celor 9 consilieri locali care au votat împotriva proiectului de hotarare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu cu intentie directă, în formă continuată și împotriva mai multor subiecți pasivi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Dezbatere ”cu scântei” în CL Alba Iulia. Mircea Hava și consilierii locali PNL au părăsit sala de ședințe

De asemenea, va depune și o plângere în contencios administrativ, la Curtea de Apel Alba, prin care va cere instanței să oblige CL Alba Iulia sa adopte HCL care să respecte art. 17, alin. 1, lit. I din Legea nr.92/2007 – ”Autoritatea publică locală trebuie să asigure reducerea sub formă de subvenție acordată operatorului de transport public local și art. 3 din H.G. 309/1996 – ”Eliberarea biletelor speciale de călătorie și a abonamentelor lunare pentru elevi și studenți, cu tarife reduse cu 50%, se face contra cost, în baza carnetului de elev sau a legitimației de identitate pentru studenți, vizate la zi de către conducătorii instituțiilor de învățământ.

”Am făcut aceste plângeri în calitate de cetățean al municipiului și în calitate de persoană vătămată, pentru că am fost elev în Alba Iulia și nu am putut să-mi iau bilet cu tarif redus de 50% de la chioșcul STP Alba și mă consider vătămat, și eu, și toți elevii care trebuiau să beneficieze de acest drept din 1995”, a spus Andrei Popa.

El a mai precizat că este vorba despre un drept care trebuie acordat tuturor elevilor iar școala sau autoritatea locală nu pot să instituie o regulă restrictivă, respectiv să acorde reduceri pentru transport în funcție de frecvența lor la cursuri.

YouTube video

”Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar nu putem să-i lăsăm pe aleșii locali să-și bată joc de elevi și studenți și să creeze sisteme arbitrare de execuție a bugetului local. (…) În altă ordine de idei, ca niciodată în Alba Iulia, a fost dezbatere adevarată în sedință dar rezultutatul a fost tot sub formă de comandă politică! Le mulțumesc celor de la opoziția locală pentru că au înțeles cât de important este să respecte legea, au luptat cu demnitate și au crescut mult în ochii mei!”, a scris tânărul albaiulian pe pagina sa de Facebook, după ședința de consiliu local.

”A intrat și el în tagma delatorilor, atâta am de spus. Eu l-am chemat la mine, i-am spus că putem programa o întâlnire, să discutăm împreună cu juriștii, pe lege. Aici singura problemă este birocrația aceasta imbecilă, dar este o birocrație pe lege. Se poate face, dar trebuie să vedem și cum”, a fost reacția primarului Mircea Hava, care a mai spus că tânărul face o greșeală dacă se lasă ”manevrat” de opozanții din CL: ”Dacă el crede că așa poate crește… se înșeală!”.

Andrei Nicolae Popa a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Acesta a promovat examenul de Bacalaureat cu 9,88, fiind între primii 10 din județul Alba. În prezent, el este student la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București. El este implicat în acest proiect de obținere a facilităților pentru elevi și studenți la transportul public local încă de pe vremea când deținea funcția de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea