Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO / VIDEO: Peste 500 de rotarieni, din țară și din străinătate, sărbătoresc, alături de Rotary Club Alba Iulia, 100 de ani de la Marea Unire

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 500 de rotarieni participă în aceste zile, alături de Rotary Club Alba Iulia, la evenimentele dedicate împlinii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, evenimente care se derulează în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, sub genericul ”Alba Iulia 100”.

Evenimentul, organizat de Clubul Rotary Alba Iulia, împreună cu Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova a debutat  joi, la Sala de Cultură a Studentilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În deschiderea evenimentului ”Alba Iulia 100” a rostit un cuvânt de bun venit Presedintele Rotary Club Alba Iulia, Florin Mărginean și Guvernatorul Districtului 2241, Cristian Jurj, iar Imnul National a fost interpretat de nimeni altul decât Tudorel Limbean, micul patriot din Vințu de Jos, acompaniat de către toți cei prezenți în sală.

A urmat o proiecție de imagini ”Alba Iulia la 1918”, în care au fost prezentate clădirile istorice, delegațiile sosite la Alba Iulia și clădirea Hotelului Hungaria, acolo unde delegaţii la Marea Adunare de la Alba Iulia din Decembrie 1918 au stabilit ultimele detalii ale Marii Uniri, imagini despre care a vorbit conf. univ. dr. Laura Stanciu

Prima seară a evenimentelor dedicate Centenarului s-a încheiat cu un concert de muzică clasică în interpretarea a două tinere pianiste – Ioana Voaideș, studentă la Academia de muzivă ”Gh. Dima” Cluj-Napoca și Andra Borz, elevă cls. a XII-a la Colegiul de muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca și un grup de violoniști de la Liceul de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia – David Săndulache, clas. a VI-a Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia, Alexandru Săndulache, cls. a XI-a Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia, împreună cu Sergiu Săndulache, profesor la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.  S-au intrepretat piese compuse de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Claude Debussy și Johannes Brahms.

YouTube video

Un moment emoționant care a adus lacrimi în ochii celor prezenți a fost oferit de Rotakids Alba Iulia.

A încheiat regalul muzical Eusebiu Huțan, tenor la Opera Națională Română, Cluj-Napoca, acompaniat la pian de prof. Vasile Stoiciu-Frunză, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași.

Holul Casei de Cultură a Studenţilor a găzduit e expoziție de pictură intitulată ”Alba Iulia la Centenar”, semnată de artistul plastic Rodica Pungea.

Toate acţiunile desfăşurate în acest an de Rotary Club Alba Iulia au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.

Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabileşte relaţii de bună înţelegere. Membrii Clubului Rotary Alba Iulia îşi unesc forţele pentru a promova şi derula diferite proiecte în plan social, pentru întreaga comunitatea, nu doar la nivelul municipiului Alba Iulia, ci pe întreg teritoriul judeţului Alba.

[nggallery id=6493]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 5-6 aprilie 2024. Citește și: Paște fericit • Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea