Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: PERICOL de explozie la Sebeş. Ţeava de gaz ce alimentează Ciserom, suspendată peste o firmă de vulcanizare, stă să se dărâme. „Nimeni nu ia nicio măsură”

Alexandra Mates

Publicat

în

Teava de gaz, firma Parpanghel Sebes11De trei ani de zile, administratorul unei firme de vulcanizare din Sebeş, Aron Ordean, se confruntă cu o problemă „arzătoare”, ce ar putea crea chiar  o nenorocire în rândul angajaţilor lui şi nu numai. O ţeavă de gaz, ce alimentează cunoscuta fabrică de ciorapi şi tricotaje  Ciserom şi care trece prin curtea dânsului,  „stă să se dărâme”. Suspendată pe nişte stâlpi de fier, nici aceia prinşi bine, ţeava poate fi atinsă de către zecile de camioane cu gabarit mare care trec zilnic prin curtea firmei, existând pericolul ca aceasta să explodeze. Deşi a apelat în nenumărate rânduri şi le-a atras atenţia atât autorităţilor locale, celor  de la Eon Gaz, cât şi la cei care beneficiază de serviciile reţelei, proprietarul spune că aceştia „îşi aruncă răpunderea de la unii la alţii”, spunând că nu ţine de ei. Singura soluţie, şi aceea primită verbal, ar fi fost de la E.ON Gaz, ca printr-un proiect să-şi rezolve singur problema, suportând toate cheltuielile „pe barba lui”.

„Nu ştii dacă ţeava ţine stâlpul sau stâlpul ţine ţeava”, spune Ordean Aron, administratorul firmei care de câţiva ani de zile se plânge că ţeava de gaz, în lungime de 256 de metri, care traversează propietatea sa (ce acoperă 1,3 hectare) este în pericol de explozie.

Teava de gaz, firma Parpanghel Sebes12“De câteva săptămâni, conducta de gaz s-a înclinat, după ce a fost lovită de un tir care venea la vulcanizare. Problema este că această ţeavă traversează proprietatea noastră. Noi funcţionăm aici cu o vulcanizare pentru camioane de mare gabarit şi există pericolul ca ţeava să fie lovită de tirurile care uneori ajung la noi încărcate cu marfă. Aici lucrează 30 de oameni, care sunt tot timpul în pericol. Situaţia e de-a dreptul tragi-comică: nimeni nu e proprietar al ţevii, noi suntem, că am moştenit-o. E.On Gaz nu are nici un document în acest sens, semnat de noi. Ţeava e înclinată cu 30 de centimetri, chiar şi un vânt puternic e posibil să o dărâme. Am făcut 4 sesizări la E.ON. Gaz, dar nu am primit nici un răspuns. Mai mult, ne-au spus să facem noi un proiect, pe cheltuiala noastră, pentru ca ţeava să fie îngropată în pământ, iar ei îl vor aproba. Lucrarea costă după mine aproximativ 15.000 de euro şi consider că nu e normal să investesc pentru E.ON. Gaz., E.ON. Gaz. să-şi facă treaba. Cei de acolo trebuie să ia măsuri , dar la noi, în România, se aşteaptă să se întâmple nenorocirea şi apoi se iau măsuri”, a explicat Aron Ordean, administratorul firmei SC Parpanghel SRL Sebeş.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, acesta a precizat că în adresă a menţionat că şi dacă se întâmplă să aibă loc  vreun eveniment nedorit pe proprietatea dânsului nu v-a lăsa pe nimeni să intervină.” Să-şi oprească gazul de unde ştiu ei şi s-o ducă pe unde ştiu, pentru că este proprietatea noastră 100%”, a spus patronul firmei.

„Am făcut adresă şi la firma care foloseşte gazul pe această conductă, iar ei ne spun că este în administrarea celor de la E. On Gaz. Aruncă mâţa de la unii la alţii, nu vor să ia nicio măsură”, a mai spus Aron Ordean.

Precizăm faptul că ţeava nu pune în pericol doar cei 30 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în interiorul societăţii amintite, ci şi a altor locuinţe şi agenţi economici care se află sau  funcţionează în zonă cu un total de aproape 200 de angajaţi.

Prin urmare, aşteptăm şi noi ca cei responsabili să ia măsuri acum, până nu este prea târziu. Ferească Dumnezeu de o explozie şi de consecinţele nedorite acesteia. Atunci cine va răspune?

[nggallery id=1267]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

INVESTIȚIE de milioane de lei în Alba Iulia: Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră pe mai multe străzi va fi extinsă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

INVESTIȚIE de câteva milioane de lei în Alba Iulia: Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră pe mai multe străzi va fi extinsă

Municipiul Alba Iulia va beneficia de o investiție sub forma extinderii rețelei de apă potabila si canalizare menajera pe mai multe străzi din localitate.

Proiectul, în valoare de câteva milioane de lei, propune îmbunatatirea condițiilor de viață și sănătate ale locuitorilor de pe străzile: Bistra, Sugag, Jidvei, Romanita, Septimiu Albini, Oasa – Valea Argintului, Gilau – Pădurii, Gilau – Tamita din Municipiul Alba lulia și cuprinde extinderea rețelei de apă potabilă și branșamente și extinderea rețelei de canalizare menajeră cu racorduri, conform necesarului fiecărei străzi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și sănătate ale locuitorilor de pe străzile Bistra, Sugag, Jidvei, Romanita, Septimiu Albini, Oasa – Valea Argintului, Gilau – Pădurii, Gilau – Tamita din Municipiul Alba lulia este necesară extinderea rețelei de apă potabilă și realizarea branșamentelor, precum și realizarea rețelei de canalizare menajeră cu racorduri, pe aceste străzi.

CAPACITĂȚI FIZICE

-la rețeaua de apă potabilă
-515 m -conducta PEHD De 110 mm,PN16 bar, SDR11, PE 100
-340m -conducta PEHD De 110 mm, PN 10 bar, SDR17, PE 100
– 375m – conducta PEHD De 110 mm, PN 6 bar, SDR 17.6, PE 80
– 6 buc-hidranți de incendiu, Dn 80,Pn 10 bar, amplasați subteran
-10 buc – hidranti de incendiu, Dn 80 mm, Pn 10 bar, amplasați subteran
– 4 buc cămine vane
– 23 buc branșamente
-la rețeaua de canalizare
– 222 ml conducta KGEM De 250mm, SN 8
– 2277 ml conducta KGEM De 250 mm, SN 4
– 122 buc cămine canalalizare stradale
-branșamente de apă potabilă
– 20ml – conducta PEHD De 25mm, PN 6 bar, PE 80, SDR 21
– Îmi – conducta PEHD De 25mm, PN 16 bar, PE 100, SDR 11
-14 ml – conducta PEHD De 25mm, PN 10 bar, PE 100, SDR 17
– 23 buc cămine de branșament apa, carosabile.
-racorduri de canalizare menajeră
-445 m-conductă PVC KGEM, De 160 mm, SN 4
-89 buc-cămine de racord canalizare, carosabile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Mașini tunate, bași și adrenalină în șanțurile Cetății Alba Carolina: Lamborghini Aventador SV, vedeta din acesta an

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Mașini tunate, bași și adrenalină în șanțurile Cetății Alba Carolina: Lamborghini Aventador SV, vedeta din acesta an

Astăzi, 27 septembrie, pe latura vestică a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia are loc Cars and Coffee, ediția a doua, unde pasionații de automobile pot să admire cele mai spectaculoase mașini modificate.

La show sunt prezente mașini dintre cele mai diferite, de la Golf la Nissan R35 GTR, cu peste 1.000 de cai putere. Cu siguranță atracția zilei este un Lamborghini Aventador SV, o mașină cu un preț care pornește de la peste 400.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Cars and Coffee la Alba Iulia: Mașini puternice, dedicare și perseverență. PROGRAM

Elit - Gustul Desăvârșit

„Avem 150 de participanți, iar mașinile au fost selectate pe baza unor criterii destul de ridicate. Avem de la Golf, BMW, Nissan R35 GTR, cu peste 1.000 de cai și probabil cea mai scumpă un Lamborghini Aventador SV. Toate mașinile sunt spectaculoase pentru că au fost alese cu mare grijă de noi, cei din organizare”, ne-a spus unul dintre organizatori.

Participanții multiplelor cluburi auto din România vor concura unii împotriva celorlalți pentru diverse distincții, „Lowest car”, „Loudest car”, „Strongest car guy” și altele, la finalul evenimentului urmând să fie recompensați de către organizatori. Câștigătorii probelor vor fi aleși de către participanții evenimentului în urma rezultatelor măsurate cu strictețe și corectitudine, participanții având dreptul să își aleagă cele mai bune 10 mașini ale evenimentului în baza unui buletin de vot.

Accesul este liber, încurajând cât mai mulți spectatori să se alăture acestui eveniment deosebit destinat nu numai pasionaților auto, ci oricărei persoane care poate să admire cele mai unice modele de mașini, alături de prieteni și de o cană de cafea fierbinte în decorul Cetății Alba Carolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a blocat o contabilă primăria unei comune din Alba: Facturile stau neplătite pentru că nu pune viza CFP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a blocat o contabilă primăria unei comune din Alba: Facturile stau neplătite pentru că nu pune viza CFP

Din cauza faptului că o salariată, contabila instituției, refuză să pună viza CFP (control financiar preventiv), pe documente, primăria comunei Roșia Montană nu și-a mai plătit facturile de aproape trei luni.

Primăria a început să primească somații din partea furnizorilor, dar și a unor firme de construcții care nu au fost plătite, deși au efectuat diverse lucrări. Problema a fost semnalată de viceprimarul localității, Vasile Morariu. Acesta a explicat că actuala contabilă invocă probleme de sănătate, dar și probleme personale și refuză să pună viza pe facturi.

„Sunt facturi neplătite la energie electrică, la furnizori, la benzină, la telefoane, dar și la mai multe firme care au construit ba poduri, ba drumuri sau chiar terenul sintetic din Cărpiniș. S-au adunat zeci de facturi”, a precizat viceprimarul Morariu.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, viceprimarul mai spune că unul dintre motivele pentru care facturile sunt neplătite este acela că serviciul de achiziții publice a fost externalizat către o firmă din Bistra.

Primarul Eugen Furdui admite că din luna iunie nu a mai fost plătită nicio factură și că motivul ar fi că actuala contabilă nu vrea să pună viza pe documente și că invocă probleme de sănătate, dar și alte probleme personale. De asemenea, a precizat că speră ca în viitor să se rezolve problema.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din Roșia Montană a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Un termen de judecată va fi în 27 septembrie 2022.

Potrivit procurorilor, „la data de 31 august 2020, cu intenţie, în calitate de primar al comunei Roşia Montană, şi-a indeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu sub aspectul numirii de personal în cadrul aparatului propriu de specialitate, atribuţii prevăzute în OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”.

Acesta a emis o dispoziţie prin care a dispus numirea unei persoane, începând cu data de 1 septembrie 2020, în funcţia publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent la compartimentul achiziţii publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului, contrar prevederilor Codului administratativ, care, la acel moment, impuneau ocuparea funcţiei doar prin concurs.

„S-a apreciat în actul de sesizare a instanţei că, prin eludarea dispoziţiilor legale, inculpatul a cauzat o vătămare a intereselor legitime ale UAT comuna Roşia Montană, constând în imposibilitatea ocupării postului respectiv de alte persoane, totodată obţinând, pentru persoana numită nelegal, un folos necuvenit reprezentat de angajarea propriu-zisă a acesteia în funcţia publică”, se susţine într-un comunicat al procurorilor.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea