Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO/VIDEO. Peisaje de poveste la Cheile Turzii: Un loc deosebit de vizitat pentru turiștii albaiulieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peisaje de poveste pot fi observate de către turiștii albaiulieni la rezervația de interes național Cheile Turzii din județul Cluj, situată la aproximativ 80 de km de județul Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Rezervația naturală Cheile Turzii, din Județul Cluj, oferă turiștilor priveliști uimitoare. Situată la aproximativ 80 de km de județul Alba, este o rezervație de interes național care ocupă o suprafață de 326 de hectare și este parte integrantă a rețelei europene de arii naturale protejate Natura 2000.

https://www.youtube.com/watch?v=DqQ5Rbxctng&feature=youtu.be

Aici se ascund 10 tipuri de habitate, 5 specii de mamifere, 2 specii de amfibieni și 6 specii de nevertebrate, precum și 108 specii impotante de floră și faună.

Un drum liniștit prin pădure se întinde pe dealurile ce duc spre intrarea în Chei. Se pot observa înălțimi de până la 200 m pe un traseu de aproximativ 1300 de m.

Tariful de intrare în rezervație este relativ mic, 4  lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copii. Gazdele așteaptă turiștii cu tarabe de suveniruri, kurtos kalacs și cozonaci secuiești, dar nu în ultimul rând, cu locuri special amenajate pentru cei care doresc să își petreacă noaptea cu cortul sau cu rulota.

Dacă au ocazia să vină în weekend, turiștii au acces la plimbarea cu tiroliana, iar iubitorii de înălțimi pot escalada pereții de piatră.

[nggallery id=7375]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea