Ziarul Unirea

FOTO/VIDEO. Peisaje de poveste la Cheile Turzii: Un loc deosebit de vizitat pentru turiștii albaiulieni

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Peisaje de poveste pot fi observate de către turiștii albaiulieni la rezervația de interes național Cheile Turzii din județul Cluj, situată la aproximativ 80 de km de județul Alba.

ELIT

Rezervația naturală Cheile Turzii, din Județul Cluj, oferă turiștilor priveliști uimitoare. Situată la aproximativ 80 de km de județul Alba, este o rezervație de interes național care ocupă o suprafață de 326 de hectare și este parte integrantă a rețelei europene de arii naturale protejate Natura 2000.

Aici se ascund 10 tipuri de habitate, 5 specii de mamifere, 2 specii de amfibieni și 6 specii de nevertebrate, precum și 108 specii impotante de floră și faună.

Un drum liniștit prin pădure se întinde pe dealurile ce duc spre intrarea în Chei. Se pot observa înălțimi de până la 200 m pe un traseu de aproximativ 1300 de m.

Tariful de intrare în rezervație este relativ mic, 4  lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copii. Gazdele așteaptă turiștii cu tarabe de suveniruri, kurtos kalacs și cozonaci secuiești, dar nu în ultimul rând, cu locuri special amenajate pentru cei care doresc să își petreacă noaptea cu cortul sau cu rulota.

Dacă au ocazia să vină în weekend, turiștii au acces la plimbarea cu tiroliana, iar iubitorii de înălțimi pot escalada pereții de piatră.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419